BIST 10.635
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.427,25
HABER /  POLİTİKA

Yemeğe katılmayan tek lider

Tüm siyasiler Köşk'teki yemekteydi. Ama o Köşk'e gitmedi, yemeğini muhtarlarla yemeyi tercih etti. O isim bakın kim?

Abone ol

İNTERNETHABER/

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Köşk'te bir öğle yemeği verdi. Yemeğe tüm parti başkanları katıldı ancak Baykal daha önce de söylediği gibi Köşk'e çıkmadı. Baykal tercihini Mamak'ta muhtarlarla öğle yemeği  yemekten yana kullandı. "Bu masada takiyye yok. Burada daha rahatım" dedi.

SADECE İKİ KEZ KÖŞK'E ÇIKTI
Gül’ün davetlerine “ulusal” konular dışında katılmayan Baykal, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde sadece iki kez Köşk’e çıktı.

İlk olarak, Dağlıca baskınının ardından yine Gül’ün daveti üzerine Köşk’e çıkan Baykal, ikinci kez çeşitli sivil toplum örgütlerinin sağduyu çağrısı yaptığı bir dönemde Gül’ün daveti üzerine Köşk’e çıkmıştı. Toplantıda, “güvenlik ve dış politika” konularının masaya yatırıldığı ifade edilmişti. 
 

CHP lideri Deniz Baykal Abdullah Gül Köşk'e çıktığında "Türkiye’nin temel meseleleri dışında Cumhurbaşkanı’nın davetlerine katılmayacağız" açıklamasıyla Köşk'ü protesto edeceğini belirtmişti.

BU MASADA TAKİYYE YOK

Bugün de bu sözünü gerçekleştirdi ve Abdullah Gül'ün yemek davetine gitmedi. Onun yerine Mamak'ta muhtarlarla öğle yemeğinde buluşmayı tercih etti. Neden Köşk'te olmadığı sorusunu ise manidar sözlerle cevapladı. "Bu masada takiyye yok. Bu masada daha rahatım" dedi.

BAYKAL DIŞINDA HERKES KÖŞK'TEYDİ

Köşk'teki yemekte ise bugün Baykal dışında herkes vardı.  1 saat süren Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeğine TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Başkanvekilleri Eyüp Cenap Gülpınar, Nevzat Pakdil ve Meral Akşener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras katıldı.