BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'2010 Kur'an Yılı' Ahlat'ta kutlandı

İlçe Müftülüğü, '2010 Kur'an Yılı' münasebetiyle dünya birincisi hafızların sunduğu Kur'an ziyafeti ve konferans düzenledi.

Abone ol

Ahlat Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne ait spor salonunda düzenlenen etkinliğe Ahlat kaymakamı Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, İlçe Müftüsü Zahit Demirel, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, program Kur'anı Kerim tilaveti ile devam etti.

Ardından ilçe Müftüsü Zahit Demirel programın açılış konuşmasını yaptı. Demirel yaptığı konuşmada, 2010 yılı Kur'an'ın nüzulünün 1400'üncü yılı nedeniyle programa teşrif edenlere teşekkür etti. Dünyaca birincisi hafızların ise Türkiye den olmasının ve ülkemizde böyle güzel Kur'an okuyan hafızların çıkması münasebetiyle Allah'a şükrettiklerini söyledi. Demirel Güzel Kur'an okuma ve dinlemenin de önemini vurgulayarak sözlerine son verdi.

Daha sonra, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk "Kur'anı anlama ve yaşamaya doğru" konulu konferans" verdi. Ardından Kur'an ziyafeti gerçekleştirildi. Dünya birincisi hafızlardan, Hafız Ali Sel, Hafız Ahmet Karal ve Hafız Ali Keleş'in sunduğu Kur'an ziyafeti vatandaşlar tarafından huşu içerisinde dinledi.

Program sonrasında ise uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar Kur'an tilaveti sunan hafızlar ile Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'ü tebrik ettiler.