BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'da fuhuş operasyonu 39 gözaltı

Samsun'da yapılan fuhuş operasyonunda aralarında polislerin de bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Operasyon kapsamında fuhuş yaptığı ileri sürülen 65 kadının da ifadesine başvuruldu.

Bazı vatandaşlarca atılan ihbar mailleri, Samsun Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Eylül 2009 tarihinde başlatılan teknik takip sonucu Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İlkadım, Atakum ve Bafra ilçelerinde 7 gazino ve 8 otele baskın düzenlendi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, çaresizliklerinden faydalanılarak örgüt faaliyetleri çerçevesinde fuhşa aracı olmak, yer temin etmek ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından aralarında Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bazı polislerin de bulunduğu 6'sı bayan 39 şüpheli gözaltına alındı.

Polis, fuhuş yaptığı ileri sürülen 1'i Türk, 20'si Türk vatandaşıyla evlenmiş yabancı, diğer 44'ü Gürcistan, Dağıstan, Kırgızistan ve Ermenistan uyruklu toplam 65 kadının da ifadesine başvurdu. Kadınların, ülkelerinde ekonomik krizden dolayı zor durumda oldukları için fuhuş batağına sürüklendiklerini ileri sürdükleri öğrenildi.

Gözaltına alınan 39 zanlının Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam ederken, polis gözetiminde Samsun'da bir otelde tutulan yabancı uyruklu bayanların de ifadeleri alınmaya devam ediliyor. Yabancı uyruklu kadınlar, ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilecekler.