BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,06
ALTIN 2.470,10
HABER /  GÜNCEL

2006ya Arda damgası

Türkiye'de geçen yıl doğan çocuklara hangi isim verildi. Nüfus Müdürlüğü istatistikleri açıkladı.

Abone ol

Türkiye'de, geçen yıl doğan erkek çocuklara en fazla verilen isim, ''Arda'' olurken, kız çocuklarında ise ailelerin en çok, ''Elif'' ismini tercih ettikleri bildirildi. AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 2006 yılı istatistiki verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl dünyaya gelen erkek çocuklar için en favori isim ''Arda'' oldu.

Erkek çocuklarda yoğun şekilde tercih edilen isimlerde ''Arda''yı, Yusuf, Mustafa, Mehmet, Emirhan, Ahmet, Enes, Furkan, Muhammed ve Ali isimleri takip etti. Aileler, geçen yıl hayata gözlerini açan kız çocuklarına ise en fazla, ''Elif'' ismini koydu. Bu ismin ardından, Zeynep, İrem, Büşra, Yağmur, Merve, Medine, Fatma, Sıla ve Zehra, ailelerin en çok tercih ettikleri isimler oldu.

Bu arada, 1980-1990 yılları arasında en fazla kullanılan isimler, kızlarda Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep olurken, erkeklerde sıralama Mehmet, Mustafa, Murat, Ahmet ve Ali şeklinde olmuştu. 2000 ve 2005 yıllarında ise kızlarda Zeynep, Merve, İrem ve Fatma, erkeklerde Mehmet, Yusuf, Furkan, Mustafa ve Emre çocuklara en fazla konulan isimlerdi.