BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

18 Yıl sonra kemikleri aranacak

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 26 Nisan 1995 tarihinde çobanlık yaparken gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Nezir Te...

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 26 Nisan 1995 tarihinde çobanlık yaparken gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Nezir Tekçi davasına ilişkin, olayın yaşandığı yerde yapılması planlanan keşfin tarihi belli oldu.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Aşağıölçek köyünde çobanlık yaparken, Bolu Dağ Komando Taburu 5. Bölüğü’ne bağlı askerler tarafından 26 Nisan 1995 tarihinde bir grup köylü ile birlikte gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtilen Nezir Tekçi’nin Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında 5 Ağustos günü keşif yapılmasına ilişkin karar alınmış ve Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’na keşfe ilişkin yazı yazılmıştı. 18 yıl sonra alınan keşif kararının ardından 5 Ağustos günü yapılması gereken keşif, Tekçi’nin avukatlarının başvurusu üzerine ertelenmişti. 13 Ağustos günü de yapılması planlan keşif yine avukatların yetersizlikler üzerine yaptığı başvuru ile ileri bir tarihe ertelenmişti.

KEŞİF 22 KASIM CUMA GÜNÜ YAPILACAK
Tekçi davası avukatlarından Dilber Uzunköprü, "Daha önce mahkemeye gönderilmesi gereken keşif yazısı Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmişti. Savcı da kendi imkanları ile araştırmalar yapmış ve kazı yapılacak yeri belirlemişti. Bunun böyle olmaması gerektiğini belirterek daha önce mahkemeye başvurarak keşfin ertelenmesini talep etmiştik. Yaptığımız başvuru üzerine keşfin Yüksekova Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılması kabul edildi" dedi. Uzunköprü, keşfin 22 Kasım Cuma günü Aşağıölçek köyünde (Yekmal) yapılacağını belirterek, “Birçok barodan arkadaşın da katılacağı keşifte görgü tanıkları dinlenecek ve kazı yapılacak” diye konuştu.
(İHA)