BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Zeytinyağı isteyen çok ama yok

Zeytinyağı üreticilerinden Durmuş Tarhan, 1989 yılından bu yana zeytinyağı üretimi yaptığını ancak bu yıl çeşitli nedenlerle zeytinin az old...

Abone ol

Zeytinyağı üreticilerinden Durmuş Tarhan, 1989 yılından bu yana zeytinyağı üretimi yaptığını ancak bu yıl çeşitli nedenlerle zeytinin az olduğunu söyledi.
Zeytinin az olması nedeniyle bu yıl zeytinyağının altın değerinde olduğunu belirten Durmuş Tarhan, “1989 yılından beri zeytinyağı üretiyoruz. Zeytinyağı isteyen çok ama zeytinyağı yok. Fabrikamıza uzak beldelerden zeytin geliyor. Fabrikamıza gelen zeytinler bol miktarda gelmiyor” dedi.

LİTRESİ 10 TL
Üretici Hüseyin Akyürek de, Finike’ye bağlı Arif köyünde zeytin ürettiğini söyleyerek, “Bu yıl benim bahçemde zeytin var ama çevremizdeki vatandaşlarımızın bahçesinde yok. İki ton zeytin getirdim, iki ton daha var. Bu yıl zeytin az. Bu yüzden zeytinyağının litresi 10 TL’den satılıyor” diye konuştu.
Kaş ilçesine bağlı Bezirgan köyünde zeytin üreten Ali Rıza Önal da, şunları söyledi: “Bu yıl Akdeniz sahilinde, Kalkan ve Bezirgan sahilinde zeytin yok. Yaylalarda dikme zeytin varsa o da az. Yani yetersizdir. İlaç için desek zeytin yok. Bu yüzden zeytin çok kıymetli. Eskiden 5 TL’ye satılan zeytin yağı artık 7 ve 10 TL arasında satılıyor.”
Zeytinyağı almak için fabrikaya gelen vatandaşlar eli boş dönüyor.
(İHA)