BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  DÜNYA

Vural’dan tarihi buluşmaya tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Diyarbakır’da yaptığı gö...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Diyarbakır’da yaptığı görüşmeye ilişkin, "Diyarbakır’da kurulan bu ihanet sahnesi, Türk milletinin yüreğinde derin yaralar açmıştır. Başbakan Erdoğan, PKK’nın eş başkanlığını fazlasıyla hak etmiştir. Diyarbakır’da yaşananlar PKK’yı, bölücüleri, Kürdistan sevdalılarını sevindirmiş ve memnun etmiştir" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Diyarbakır’da yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu. Türk milletinin sahipsiz olmadığını belirten Vural, "3-5 çapulcunun, peşmergenin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletine yol gösterebileceği bir yer değildir. Diyarbakır’da ihanet sahnesi kurulmuştur. Başbakan Erdoğan ve bölücülükte tescilli şeref konukları başrol oynamışlardır. Dünün Sevr’ini dayatanlarla birlikte Erdoğan aynı yolun yolcusu olduğunu ortaya koymuştur. Diyarbakır’da yaşananlar ’Çanakkale geçilmez’ diyenleri ağlatmıştır" dedi.
Vural, "Diyarbakır’da kurulan bu ihanet sahnesi, Türk milletinin yüreğinde derin yaralar açmıştır. Başbakan Erdoğan, PKK’nın eş başkanlığını fazlasıyla hak etmiştir. Diyarbakır’da yaşananlar PKK’yı, bölücüleri, Kürdistan sevdalılarını sevindirmiş, memnun etmiştir" şeklinde konuştu.
Milletin değerlerine, kimliğine, adına, vatanına yapılan bu saldırıların PKK kurşunlarından daha kahpe ve kalleşçe olduğunu belirten Vural, önceki gün Kürdistan bayrakları adı altında bölücülük müsameresinin düzenlendiğini ifade etti. Vural, ayrıca Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını içeren bir videoyu basın mensuplarına izletti.
Başbakan Erdoğan’ın ’genel affın çıkabileceği’ yönünde yaptığı açıklamaları hatırlatan Vural, "Yapılan yanlışlar bu millete umut olarak pompalanıyorsa bunu sorgulamak benim görevim değil midir? Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sloganı hazır. PKK’nın hayal edemediklerini Recep Tayyip Erdoğan hazırlıyor. Görülecek şeyler belli. ’Türk milleti demek nefret suçudur’ diyerek suçlandırılacak, TC ifadesi kaldırılacak. 2015 yılında bunun ikinci versiyonu Ermenistan iddiaları hortlatılacak. Yerleştirme ve toprak vermeyle ilgili çalışmalar da bundan sonra gelecektir" diye konuştu.

GENEL AF ÇIKACAĞI İDDİALARI
"Şu kundaktaki bebeği öldürenler affedilecekmiş" diyerek bir dergi kapağını gösteren Vural, "Sırada bunu barış ve çözüm olarak bunu hazmettirdikten sonra anayasayı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adını değiştirmek vardır. Siyasette şeref ve haysiyet olmaz mı? Dilin onurunu korumak olmaz mı? PKK, ne çekildi ne de silah bıraktı. Başbakan’ın PKK’lıları affedeceğini söylemesi şehit ailelerini ve hepimizi ağlatmıştır. PKK’ya af bu ülkenin vicdanını kanatır. Bebek katillerini bu millet affetmez. Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar şehitleri affetmez. Başbakan Erdoğan, kalkmış bir de ’Bir hiç uğruna ölmüyor çocuklarımız’ diyor" ifadelerini kullandı.
Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Vural, "Yeter artık ya. Recep Tayyip Erdoğan’a göre Türk milleti hiçtir. O bizim değerlerimizi yok ediyor, inanç hortumcusudur. Onlar bir hilal uğruna batan güçlerdir. Şehitlerimizin ruhu seni boğmaya, bitirmeye yetecektir. Hiç kimse şehit olanlara ‘hiç uğruna öldüler’ diyemez. Bütün bunlar bir çözüm, bir bahar olarak bu millete hazmettirilmeye çalışılıyor. Şehitlerimizi hiç olarak gören, Türk milletini ayaklar altına alan bu Erdoğan bizim nezdimizde de bir hiçtir. Diyarbakır’daki bu tablo mu özlenecek tablolar" diye konuştu.
Vural, "Bu milletin evlatlarını öldürenlerini, milli kimliğine ve kardeşliğine kastedenleri sindirmemiz mümkün değil. Bir de kalkmış barış diyorlar. Bizi öldürenler, sizi öldürenler, çocuklarınızı öldürenler barış yanlısı, biz suçlu olduk. Bu tabloyu nasıl hazmettirebilirsiniz? Millete böyle bir kepazeliği yaşatma hakkı kimsenin yoktur" şeklinde konuştu.
"Barzani aynı Barzani’dir" diyen Vural, "Ağırladığın adam benim topraklarımı Kürdistan toprağı olarak gösteren haritalarla konuşuyor. Her seferinde tükürdüğünü yalayan teröristlere boyun eğen Erdoğan, teröre yataklık eden Barzani’ye ’dostum’ diyerek hitap etmiştir. Erdoğan, Barzani’nin üzerine dökülen konfetileri temizliyor. Hiç kimse Diyarbakır’ın iradesini Ankara’da ayrıştıramayacaktır. ’Diyarbakır, sadece Türklerin değil hepimizindir’ diyen Başbakan sen ne kastediyorsun" dedi.
AK Parti’ye verilen oyun PKK’ya ve Barzani’ye verilen oy olarak geri döndüğünü savunan Vural, böyle bir iktidara oy vermenin tarihi bir vebal olarak geri döneceğini söyledi.
(İHA)