BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yahudinin gözü Mescid-i Aksa'da!!!

İsrail'de şu sıralar Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesini sağlayacak yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar büyüyor.

Abone ol

Üç din için kutsal bir şehir olan Kudüs'te Müslümanların ibadet ettikleri Mescid-i Aksa bir süredir Yahudiler tarafından periyodik tacizlere maruz bırakılıyordu.

Rotahaber'in özel haberine göre İsrail devleti Yahudilerin de Mescid-i Aksa'nın bir bölümünde ibadet etmelerini sağlayacak bir tasarı üzerinde çalışıyor.

YENİ BİR İNTİFADAYA SEBEP OLABİLİR

Bu girişime İslam dünyasından büyük tepkiler gelirken, İsrail'in her ne pahasına olursa olsun Mescid-i Aksa'ya Yahudileri sokmak için elinden geleni yapacaklarına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan bazı analistler İsrail'in bu tasarısının Filistinli Müslümanların büyük tepkisine sebep olacağı hatta yeni bir intifada ve isyana yol açabileceğine işaret ediyor.

7. YÜZYILDAN BU YANA MÜSLÜMANLARIN

Mescid-i Aksa 7. yüzyıldan bu yana sadece Müslümanların ibadethanesi olarak hizmet veriyor. Ancak Mescid, Yahudilerin çok önem atfettikleri Hz. Süleyman Tapınağı üzerine inşa edildiğinden Yahudiler bu alanda kendilerinin de hakkı olduğunu öne sürüyor.

BATI DUVARINDA AĞLIYORLAR

Yahudiler şimdilik şu an yıkılmış olan eski tapınağın kalan tek duvarı olan Batı tarafındaki duvarın dış tarafında ibadet edebiliyor. Ağlama Duvarı ya da Batı Duvarı olarak bilinen bu duvar şu an Tapınak'tan kalma tek kısım olduğundan Yahudiliğin en kutsal mekanı olarak addediliyor. Yahudiler ise nihai olarak Mescid-i Aksa'yı yıkıp tapınağı tekrar inşa etmeyi hayal ediyor. 

İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR

Filistinin önde gelen isimleri ise İsrail'in bu girişimiyle ateşle oynadığını ve Filistinlilerin böyle bir girişim halinde sessiz kalmayacaklarını ifade ediyorlar.