BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  GÜNCEL

17 yıllık 'sır ölüm' aydınlanıyor!

Eşref Bitlis Paşa'ya yakınlığıyla tanınan Albay Kazım Çillioğlu'nun 17 yıl önceki ölümünün ardındaki sır perdesi aralanıyor.

Abone ol

1993'te şüpheli bir şekilde uçağı düşerek hayatını kaybeden Eşref Bitlis Paşa'ya yakınlığıyla tanınan Albay Kazım Çillioğlu'nun 17 yıl önceki ölümünün ardındaki sır perdesi aralanıyor.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı, kayıtlara 'intihar etti' diye geçen Çillioğlu'nun Düzce'deki mezarının açılmasına karar verdi. Vefatının ardından Çillioğlu'na sadece 'dış otopsi' yapılması, kafalarda soru işareti bırakmıştı. 17 yıldır şüpheyle yaşayan Çillioğlu'nun ailesi, 12 Eylül referandumuyla askerî davalara sivil mahkeme yolunu açan kanun değişikliğinin yürürlüğe girmesi üzerine harekete geçti. Yapılan başvurunun ardından dosya sivil mahkemeye gönderildi ve dün ailenin beklediği karar çıktı.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, 1994 yılında lojmanında ölü bulunan Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun Düzce'deki mezarının açılmasına karar verdi. İntihar ettiği açıklanan Çillioğlu'na sadece 'dış otopsi' yapılması soru işaretlerine yol açmıştı.

Cesedinin yanında bulunan 'Bir an önce ve mutlaka geniş kapsamlı düşünmeliyiz' notunu kimin yazdığı ise hep sır olarak kaldı. 17 yıldır bu şüpheyle yaşayan ailenin talebi üzerine Malatya Savcılığı, geçen şubat ayında dosyayı Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askerî Mahkemesi'nden istedi. Askerî davalara sivil mahkeme yolunu açan kanun değişikliğinin ardından ümitlenen Çillioğlu ailesi, intihar olduğuna hiç inanmadıkları olayın soruşturulması için harekete geçmişti.

Suikast şüphesi bulunan ölümle ilgili aile, ilk olarak Düzce Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuştu. Son gelişmelerle ilgili konuşan Kazım Çilli-oğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, "Biz soruşturma başladığından itibaren fekk-i kabir müsaadesini vermiştik. Ailemizin duruşu bu konuda bellidir. Belge ve delillere dayanarak suç duyurusunda bulunduk. Babamın intihar etmediğini, öldürüldüğünü savunuyorum. Davamız kesinlikle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı bir dava değildir. O gün Tunceli'de bu soruşturmayı yapan kişilere karşı bir davadır. Babamın mezar taşında şehit Albay Kazım Çillioğlu yazmaktadır. İlk günden beri inancımız var ve şehit olduğuna inanıyoruz" dedi.