BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP lideri Bahçeli ülkücüleri uyardı

Bahçeli, son zamanlarda MHP-PKK çatışması çıkarılmak istendiğini öne sürerek, bu konuda ülkücüleri duyarlı olmaya çağırdı.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, anket sonuçlarını ve çılgın projeleri eleştirdi. Ve bir iddiada da bulunarak ülkücüleri uyardı.

Devlet Bahçeli, yapılan seçim anketlerini eleştirerek, "Bu anketler kamuoyu araştırması değil, kamuoyu oluşturma yöntemidir. Hepsi ağız birliği yaparak televizyonlarda, televizyon bülbülleri gibi ötürüyor. Bu ülkenin asıl derdi, yoksulluk, yolsuzluk, geçim, işsizlik. Eğer bunlar yalansa seçim anketleri de yüzde 40 yalandır" diye konuştu. Bahçeli, son zamanlarda MHP-PKK çatışması çıkarılmak istendiğini ileri sürerek, bu konuda ülkücüleri duyarlı olmaya çağırdı.

"MHP-PKK ÇATIŞMASI ÇIKARMAK İSTİYORLAR"

Türkiye de son zamanlarda MHP – PKK çatışmasının çıkarılmaya çalışıldığını iddia eden Bahçeli, bu konuda ülkücüleri uyardı. Bahçeli, şöyle devam etti: "Tehlikeli oyunlar var. Buradan bütün ülkücülere sesleniyorum. Kazlıçeşmedeki mitinge gelen kardeşlerimize PKK kırıntıları taşlıyor. İstanbul Valisi, Emniyet Müdürüne soruyorum. Burada MHP'nin miting varsa. Terör örgütü PKK'yı burada niye gezdiriyorsun? PKK ile MHP'nin çatışmasını mı istiyorsunuz? Bu fırsattan yararlanıp 3. kez iktidara mı gelmek istiyorsunuz? Bizler bu tuzaklara gelmeyeceğiz. Sizler bu milletin kurtuluşuna sağlayıp bizleri tek başına iktidara getirmektir. İktidara gelirsem bunlardan hesabı soracağım, bunların burnundan fitil fitil getireceğim."

"AK PARTİ İKTİDARI, MİLLETİN YÖNELİŞİNİ ANLAYAMADI"

12 Haziran seçimlerinin millet için önemli bir kader anı olacağını dile getiren Bahçeli, "Bu seçimlerde millet iradesi olarak önemli bir kararı vermiş olacaksınız. Ülkemiz 9 yıldır AK Parti iktidarıyla yönetilmekte. Ancak AK Parti milletimize olan yönelişini anlayamadı, kavrayamadı" dedi.

AK Parti'nin 9 yıl içinde faaliyetlerini dikkate aldığında bazı soruları herkesin kendisine sorması gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle konuştu: "Şimdi Başbakan (durmak yok yola devam) diyor. Eğer başbakanın bu sözüne kapılarak yola devam edecekseniz, herkes şu sorunun cevabını bulmak ve karar vermek zorunda. Eğer 2002 - 2011 yılları arasında evinde aş kaynadıysa, gelirin yükseldiyse, ülkede huzur ve mutluluk içerisinde yaşadığına inanıyorsan o zaman sayın Başbakanın o sözüne kapılıp üçünce kez Başbakanı iktidara getirmelisin. Eğer değilse o zaman durmak yok yola devam değil yeter artık sizinle yola devam edilemez, başımızdan git demek lazım."

"12 HAZİRAN'DA İRADENİZLE AK PARTİYİ GÖTÜRÜN"

AK Parti'nin iktidardan uzaklaşma zamanının geldiğini ve başbakanın 9 yılda yaptıklarının da ortada olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bundan sonrada yapacakları bir şey yoktur. Öyleyse vakti gelmiştir. Bu sorumluluktan ayrılmalıdırlar. Bunun sonu da 12 Haziran'da millet iradesiyle olmalıdır. Sizi getiren millettir, o zaman size 12 Haziran da götüren de millet olacaktır. Gerçekten bu ülkenin AK Parti'den kurtulması gerekiyor. Kurulduğu günden bu yana var olduğu siyasi bir akımı terk etmiştir. İktidar olduktan sonrada teslimiyetçi bir politika izlemiştir. Milli meselelerde (ver kurtul) politikası izlemiş. Yandaşlarına ise (ver ver) kazan politikası izlemiştir" şeklinde konuştu.

"SEÇİM ANKETLERİNİN YÜZDE 40'I YALAN"

Seçimlere yönelik anketleri de sert bir dille eleştiren Bahçeli şöyle konuştu: "Bakıyorsunuz birileri çıkıyor anketler açıklıyor. Yapılmış anketler kamuoyu araştırmasından ziyade kamuoyunu oluşturma yöntemidir. Bazıları AK Parti'yi tek parti iktidarı yapıyor. Diğerleri de buna paralel söylüyor. Hepsi ağız birliği yapmış. Televizyona çıkmış hepsi televizyon bülbülleri gibi ötüyor. O zaman öyleyse bu insanları niye akşam vakitleri burada toplanıyorlar. Seçim sonuçları meğer ortadaymış. Soruyorlar, hangi partiye oy verirsiniz? İkincinde ise ülkenin en önemli sorunları nedir? diye soruyorlar. Halk diyor ki, birinci sorunum işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, asayişsizlik, etnik temelli bölücü terör. İşte halkın gündeminde bu var. Eğer bunlar yalansa seçim anketleri de yüzde 40 yalandır. Size göre hangisi doğru? Yoksulluk var mı bu ülkede? Öyleyse yüzde 40 yalanı vardır. O zaman millet olarak söz verip barajın altına atıp gitmelerini sağlamalıyız."