BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Şeytan çıkarayım derken oğlunu öldürdü

Oğlunun bedenine şeytan girdiğini düşünen anne onun korkunç bir şekilde ölümüne neden oldu

Abone ol

ABD'nin Indiana eyaletinde iki yaşındaki oğulunu 'şeytan çıkarırken' öldürmekten suçlu bulunan kadın 45 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

31 yaşındaki Latisha Lawson, 'şeytan içinden çıksın' diye iki yaşındaki oğlu Jezaih'e zeytinyağı ve sirke karışımı içirdi. Kusmaması için annesi tarafından ağzı kapatılan ve boynu sıkılan çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

Gazeteport'un haberine gör Lawson mahkemedeki ifadesinde, 'oğlunun bedenine giren Marzon isimli şeytanı çıkarmak istediğini' belirterek, hamileyken Tanrı'ya olan sevgisini ifade etmediği için oğlunun içine şeytan girdiğine inandığını söyledi.

Lawson ile birlikte çocuklarının içine şeytan girdiğini düşünen başka bir kadın, dört çocuğa bu sıvı karışımdan verdi. Çocukların üçü karışımı hemen çıkardı, ama Lawson oğlunun ağzını kapatarak kusmasını engelledi. Otopsi sonuçlarında talihsiz çocuğun boğazına yapılan baskı sonucunda yaşamını yitirdiği belirlendi. Kasım 2009'da meydana gelen olayın ardından Lawson Jezaih'in cesedini plastik torba içinde bir yıldan fazla süre sakladı.

Avukatların kadının doğru ile yanlışı ayırt edebilme kapasitesine sahip olmadığı yönündeki savunması kabul görmedi. Cinayetin yanı sıra dört yaşındaki kızıyla ilgili olarak ihmal ve kötü muameleyle suçlanan kadının cezası gelecek ay belli olacak. Lawson'ın en az 45 yıl hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.