BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

17 yaşında Belçikaya transfer oldu

Yeni sezonda ilk sıralarda yer almak isteyen Ankaragücü, kendi yetiştirdiği Mehmet Sarper Kıskaç'ı, Belçika Birinci Ligi takımlarından Standart Liege'e verdi.

Abone ol

Sarı-laciverlilerin altyapısında yetişen ve (A) takımla antrenmanlara çıkan, birkaç hazırlık maçında da forma giyen 17 yaşındaki genç milli futbolcu, Standart Liege ile 1 artı 1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda okuyan genç futbolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'nın Brescia Kulübü'nün davetlisi olarak gittiği İtalya'da, hazırlık karşılaşmasında Belçika kulübü yöneticilerinin kendisini beğendiğini ve Belçika'ya çağırdıklarını söyledi. Belçika'da da hazırlık maçlarında denendiğini belirten Sarper, beğenilmesi üzerine Standart Liege Kulübü ile sözleşme imzaladığını bildirdi.

Ankaragücü'nün altyapısında yetiştiğini ve herşeyini sarı-lacivertli kulübe borçlu olduğunu belirten genç futbolcu, Standart Liege'e transfer olurken, Ankaragücü'ne yetiştirme bedeli olarak para kazandırdığı için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Yeni takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele edecek olmasından dolayı 13 Temmuz'da takımın kampının başlayacağını belirten Sarper, Türkiye'nin sesini Avrupa'da duyurmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını sözlerine ekledi.