BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şizofren hastası eşini öldürdü

Antalya'da, şubat ayında kendisine saldıran şizofreni hastası eşini, av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadın sanık, ''cinayeti meşru müdafaa sınırları içinde işlediği'' gerekçesiyle beraat etti.

Abone ol Antalya'da, şubat ayında kendisine saldıran şizofreni hastası eşini, av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kadın sanık, ''cinayeti meşru müdafaa sınırları içinde işlediği'' gerekçesiyle beraat etti.

Merkez Bademağacı beldesinde 26 Şubat tarihinde şizofreni hastası eşi Osman Oktay'ı, (41) kendisine bıçakla saldırdığı sırada av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Esma Oktay (36) hakkında, tutuklu yargılandığı Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasında karar verildi.

Cinayetin ardından teslim olan ve şubat ayından bu yana tutuklu yargılanan 2 çocuk annesi sanık Esma Oktay, son savunmasında, eşi Osman Oktay'ın şizofreni hastası olduğunu, olay günü de kendisini dövdüğünü, bu nedenle ailesinin yanına gitmesine karşın eşinin bıçakla eve gelerek zorla içeri girmeye çalıştığını anlattı.

Camı kırarak eve girmeye çalışan Osman Oktay'a, kendisini ve annesini korumak için av tüfeğiyle ateş ettiğini savunan Oktay, eşinin daha önce de sık sık kendisini dövdüğünü, elbiselerini zorla çıkartarak kendisini çıplak biçimde sokağa da attığını ileri sürdü.

Duruşmada, sanık Esma Oktay'ın, sürekli alkol alan şizofreni hastası eşinden uzun süredir şiddet gördüğüne yönelik tanık ifadeleri de dinlendi. Mahkeme heyeti, ölen Osman Oktay'ın hastalığına ilişkin türlü raporları de inceledi.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, sanık Esma Oktay'ın, ''cinayeti meşru müdafaa sınırları içinde işlendiği'' kanaatini bildirerek, cinayet suçundan beraatına karar verdi. Mahkeme, Esma Oktay'ın serbest bırakılmasını da kararlaştırıldı.

Antalya merkez Bademacağı beldesinde çiftçilik yapan şizofreni hastası Osman Oktay'ın, bir süredir geçimsizlik yaşadığı eşi Esma Oktay'ı sık sık dövdüğü iddia edilmiş, çiftin arasında yaşanan tartışmalar sonucu 2 çocuk annesi Esma Oktay'ın av tüfeğini alarak alkollü olan eşi Osman Oktay'a ateş açtığı öne sürülmüştü. Olay yerinde yaşamını yitiren Osman Oktay'ın bir süre önce trafik kazasında kardeşini yitirdiği ve psikolojik sorunlar yaşadığı belirlenmişti. Oktay'ın, şizofreni hastası olduğu da belirlenmişti.