BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

16sında sünnet oldu

Maddi sıkıntı çeken Çalışkan ailesi 6 çocuğunu sünnet ettiremedi. Hal böyle olunca yaş farkı kaçınılmaz oldu.

Abone ol

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, maddi sıkıntı yaşayan aile, en büyüğü 16, en küçüğü 5 yaşında olan 6 çocuğunu birden, belediyenin düzenlediği şölende sünnet ettirdi.

İnşaat işçisi Mehmet ve ev hanımı Emine Çalışkan, yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle 6 çocuğunu bugüne kadar sünnet ettirememişti.

Kardeşlerin en büyüyü Ümit (16) ile kardeşleri Önder (13), Emrah (12), Evren (11), Murat (6) ve Oğuzcan Çalışkan (5) Akyazı Belediyesince düzenlenen Sünnet Şöleni'nde, belediye sağlık görevlileri tarafından sünnet edildi.

8 çocuk sahibi Mehmet Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işi nedeniyle ekonomik sıkıntı içinde olduğunu söyledi.

Çocuklarını sünnet ettirmek için para bulamadığını kaydeden baba Çalışkan, ''Çocuklarımı yıllardır sünnet ettirmek istiyordum. Maddi sıkıntılar nedeniyle bu zamana kadar bekledim. Belediyenin toplu sünnet törenini duydum ve çocuklarımı Akyazı Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Sünnet Şöleni'nde sünnet ettirmeye karar verdim'' diye konuştu.

Anne Emine Çalışkan ise 6 erkek çocuğunu sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. 16 yaşında sünnet olan Ümit Çalışkan ise daha önce sünnet olmak istediğini, ancak maddi sıkıntı yaşadıklarını belirtti.