BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,72
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz çatı davası son dakika haberleri generaller ne dedi?

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik davası bugün Ankara Sincan'da başladı. Aralarında Akın Öztürk'ün de bulunduğu sözde Yurtta Sulh Konseyi bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak. 15 Temmuz çatı davası son dakika gelişmeleri haberimizde.

Abone ol

15 Temmuz darbe girşiminin en kritik davası 22 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nda o gece yaşananlara ilişikin çatı davada, sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Davanın bir numaralı sanığı Fethullah Gülen. Aralarında, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün de bulunduğu sözde "Yurtta Sulh Konseyi" hakim karşısında olacak. Sanık kürsüsüne önce Akın Öztürk çıkacak.

Yaklaşık bir ay sürmesi beklenen çatı davanın ilk duruşması için Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi yerleşkesi ve çevresinde, uçuşa yasak alan uygulaması sürecek. Uçaksavarlar, tam dolum halinde tutulacak. Keskin nişancı sayısı artırılacak. Dava boyunca cezaevi kampüsünde jandarma komando ve cezaevi personelinden oluşan bin 500 kişilik ekip görev yapacak.

Protestocular darbeci generallerin üzerine 'idam' için kullanılan urganlar fırtattılar.

Duruşma salonu ve cezaevi etrafı, "arı" tabir edilen ve yerden çıplak gözle görülmeyen mini kameralarla gözetlenecek. Kameralar, cezaevi içindeki koğuş binalarından yerleşkeye bitişik haldeki duruşma salonuna kadar sanıkların getirileceği araçları havadan takip edecek.

Darbenin beyin takımı ilk kez elleri kelepçeli olarak basının da görebileceği şekilde salona alınacak. darbecileri Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Ali Yazıcı, Bilal Akyüz gibi Yurtta Sulh Konseyi üyesi 38 kişi elleri kelepçeli olarak ve diğer sanıklardan farklı kapıdan salona girecek.

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek davada, 221 sanık yargılanıyor. 38 sanık için 2 bin 991'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor.

Akın Öztürk'ün son haline bakın darbeden sonra ilk kez görüntülendi