BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,90
HABER /  SPOR

1453 Kartalları'nın başkanı ülkücü çıktı

1453 Kartalları isimli grup tam bir muammaya döndü. AK Parti kurdurdu denilen grubun başındaki kişi MHP'li..

Abone ol

(ÖZEL İÇERİK) Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki olaylar 1453 Kartalları isimli grupta gelip düğümlendi. Grubun siyasi kimliğiyle ilgili iddialar ortaya atıldı. AK Partili denirken içerden ülkücüler de çıktı. 

1453 Kartalları hakkında birbirinden çarpıcı komplo teorileri ortaya atılıyor. Bu grubun bedava biletle maça gitmelerinden tutun da parti bağlantılarına kadar bir çok iddia var.

1453 Kartallarına üye olan İsmail Er isimli kişinin AK Parti Küçükçekmece teşkilatına üye çıkması da komploları alevlendirdi.

Peki öyle mi?
1453 AK Partili mi?


AŞKIN AYDOĞMUŞ'TAN YENİ AÇIKLAMA

1453 Kartalları'nın lideri Aşkın Aydoğmuş olaylar sonrasınad ilk kez konuştu. Aydoğmuş medyakartalı sitesine yaptığı açıklamada iddialara yanıt verdi;

"Olaylarla bizim uzaktan yakından alakamız yok. Eğer ispat ederlerse ben bir ömür maçlara gitmeyeceğim. Sahaya giren kişilerin fotoğrafları ortada. Buyurun araştırın, bulun. Olaylar başladığı anda arkadaşlara hemen Stadı terk edin, bu iş bize kalacak dedim. Nitekim öyle de oldu.

SAĞ GÖRÜŞLÜYÜM NE VAR BUNDA

Yıllarca Çarşının yöneticileri sol kesimi savundu. Bende Sağ görüşlü birisiyim ne var bunda? Herkesin bir siyasi görüşü olması kadar normal bir durum yok. Ancak biz turnikeden içeriye girince bunu dışarıda bırakın diyoruz.

ÇARŞI'DAKİ 'A' HARFİ KALKSIN

Çarşı’nın Logosundaki A harfinin kalkmasını istediğimiz doğrudur. Netice de siyasi bir içerik işaret ediyor. Sağdan da, Soldan da hiçbir siyasi simge kullanılmasın diyoruz. Bu olayları kim niye yaptı, neden bizim üstümüze ihale edilmeye çalışıyor? Bunu bilemiyorum. Bende konunun takipçisi olacağım. Bu Beşiktaş bizim. Sağı da, solu da, kürdü de lazı - Çerkezi de Beşiktaşlı. Umarım en kısa zamanda kimin ne maksatla bu işleri planladığı ortaya çıkar. "

Dikkatinize sunacağımız bu röportaj AK Parti ile ilgili komplo teorilerini farklı bir boyuta taşıyacak. 9 Eylül tarihinde Radikal'de çıkan röportajda 1453 Kartalları 'AK Partili' iddialarına yanıt vermişler.

Grubun tribün lideri Aşkın Aydoğmuş iddiaları reddederek, kendi siyasal kimliği ile ilgili itirafta bulunmuş.

ÜLKÜCÜYÜM...

-Siyasi görüşünüz var mı?

-Ben ülkücüyüm. Siyasi iradem ülkücülük. Vatanımı, milletimi seviyorum. Ama hükümetin yalakası değilim.

GRUBUN SİYASİ GÖRÜŞÜ NE?

-1453 Kartalları'nın siyasi görüşü?

-Bu oluşumda her siyasi görüşe mensup insan var. Kendi görüşüm, oluşumun görüşü olamaz. Ayrıca 1453 Kartalları ismi neden bu kadar antipatik oluyor? İstanbul'un fethi, siyasi bir terim değil.  Aslımızı inkar etmiyoruz.

34'üncü dakika bütün stat bağırıyor, tek kelime dahi etmiyoruz. Bağırmadığımız için bizi AKP'li yapıyorlar, uzaktan yakından alakası yok. Fenerbahçe'de de 1453 Kartalları var, Kasımpaşa'da, Rize'de de var. 1453 Kartalları'nı yargılayan arkadaşlar, önce Çarşı'nın içindeki anarşizmin A'sının çıkarsınlar ve orak-çekiç kullanmasınlar.

NE BOZKURT NE RABİA...

-Kapalı 'siyah' derse, biz de 'beyaz' deriz. Takımımıza desteğimizi sonuna kadar sürdürürüz. Bölmek için orada değiliz ki. Maçta siyasi slogan atmayan tek grup biziz. İçimizde Fenerbahçe ve Galatasaray formalı kimseyi sokmuyoruz. Herkes İstiklal Marşı'nda Kartal pençesi yapıyor. Ne bozkurt, ne Rabia, sadece kartal işareti.

-Gezi Parkı sloganları konusunda ne düşünüyorsunuz?

-Maçların 34'üncü dakikasındaki olaylardan tabii ki rahatsızız. Bizi ilgilendirmiyor. Sokaklara çıkmak Beşiktaş'ın işi değil. Çıkıyorsanız üzerindeki Beşiktaş formasını çıkartacaksınız. Savunduğunuz bu. Bizim iki tane bayrağımız var. Biri Türk bayrağı, biri Beşiktaş bayrağı. Bunu kim nasıl anlarsa anlasın. Bu, AKP tarafı olmak değil.