BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin haritası değişiyor

Avrupa Birliği’ne uyum sağlanması amacıyla 81 ilde bulunan yaklaşık 953 ilçe ve 34 bin köyün sınırları değişecek. Ankara’nın Çamlıdere İlçes...

Abone ol

Avrupa Birliği’ne uyum sağlanması amacıyla 81 ilde bulunan yaklaşık 953 ilçe ve 34 bin köyün sınırları değişecek. Ankara’nın Çamlıdere İlçesi’nde pilot uygulama olarak başlatılan proje, 2014 yılının sonuna kadar tüm illerde uygulanacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 1923 yılında Türkiye’nin illeri ve ilçelerinin bütün hudutnamelerinin belli olduğu ama hudutnamede adı geçen tepe, çeşme ve derenin mevcudiyeti veya nerede olduğu konusunda bir tespit yapılamadığını bildirildi. Bu nedenle, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, bakanlıkların temsilciliklerinin de katılımıyla teknik bir çalışma grubu oluşturuldu. Bu çalışma grubu, Ankara’nın Çamlıdere ilçesindeki pilot uygulamanın Türkiye’ye genellenmesi noktasında bir yol haritası ortaya koyacak. Bu yol haritasıyla, Türkiye’nin il ve ilçelerinin sınırları belirlenecek ve 2014 yılının sonuna kadar bu proje tüm illerde uygulanmış olacak. Avrupa Birliği’ne uyum sağlanması amacıyla 81 ilde bulunan yaklaşık 953 ilçe ve 34 bin köyün sınırları, pilot uygulamanın hayata geçmesiyle değişmiş olacak.
(İHA)