BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  GÜNCEL

Müslüman Kardeşler'in 'bütün faaliyetleri' yasaklandı

Mısır'da bir mahkeme, geçen Mart ayında sivil toplum örgütü statüsü verilen Müslüman Kardeşler örgütünün bütün faaliyetlerinin yasaklanmasına hükmetti.

Abone ol

Mısır'da bir mahkeme Müslüman Kardeşler'in ''bütün faaliyetlerini'' yasaklama kararı aldı.

Hüsnü Mübarek döneminde yasaklı olan Müslüman Kardeşler, 2011'deki devrimden sonra yasal bir sivil toplum örgütü statüsüne kavuşmuştu.

Fakat Mursi hükümetinin darbeyle görevden uzaklaştırılmasının ertesinde Müslüman Kardeşler'in edindiği bu yeni yasal konumun gözden geçirilmesi istendi.

Müslüman Kardeşler'in üyesi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz tarihinde darbeyle devrilmesi ardından Mısır ordusu İslamcı örgütün çok sayıda önde gelenini tutuklamış bulunuyor.

Şiddeti teşvik etttiği iddasıyla tutuklananlar arasında Müslüman Kardeşler'in ruhani lideri kabul edilen Muhammed Badei de var.

Mursi'nin yeniden cumhurbaşkanlığına getirilmesini talep eden ve aralarında çok sayıda Müslüman Kardeşler üyesinin yer aldığı protesto gösterileri esnasında güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelen yüzlerce kişi öldürüldü.

Müslüman Kardeşler'in lider kadrosu şiddeti teşvik ettikleri suçlamasını reddediyor ve asıl kendilerinin ''askerlerin terörüne karşı'' mücadele verdiklerini söylüyor.