BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.428,84
HABER /  DÜNYA

Özerten ’’Sahaya inmenin cezası hapis olmalı’’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Ufuk Özerten, dün akşam oynanan Beşiktaş-Galatasaray debi maçında çıkan olaylara ilişkin çarpıcı açı...

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Ufuk Özerten, dün akşam oynanan Beşiktaş-Galatasaray debi maçında çıkan olaylara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
TFF’nin İstinye’deki binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Özerten, yaşanan bu olayların caydırıcı olması için Adalet ve Spor Bakanlığı’na talepte bulunacaklarını dile getirerek, “Gözaltına alınanların serbest bırakılması caydırıcı olmaktan uzak olduğu için bu konuları görüşmek, gerekiyorsa yönetmelik ve kanunda Türk sporunun lehine durumlar oluşturmak için Adalet ve Spor Bakanımız’la görüşerek talepte bulunacağız. Bu artık bir ülke meselesi oldu. Yapanın yanına kar kalıyor. Buradan bunu uzaklaştırmak lazım. Yeşil sahaya inmenin cezası olmalı, ben bunun hapis cezası olmasını istiyorum. Benle birlikte TFF’nin de görüşü bu. Yeşile basan, bunun ne olduğunu bilmeli buna göre yapmalı” dedi.

“BU OLAYIN OLMASI 2020 İÇİN KENDİ ANTİ PROPAGANDAMIZ GİBİ OLDU”
En büyük desteğin kulüplerden alınması gerektiğini ifade eden Ufuk Özerten, “TFF, bu maçlara sadece hakem, temsilci ve gözlemci atar, bizim kolluk kuvvetimiz yok. Bizim en büyük desteği kulüpler ve devletimizden almamız gerekiyor. 2020’ye talip olduğumuz günlerde, bunun yapılması istenen stadyumda bu tür bir olayın çıkması kendi anti propagandamız gibi oluyor. Bu ülke adına utandırıcı bir konu. Medya, kulüpler, emniyet, yargı, bütün ülke bütünleşmesi lazım, futbolun güzel oyun hüvviyetine kavuşması lazım” şeklinde konuştu.

"OLAYLARIN ADALET ÇERÇEVESİNDE SONUÇLANDIRILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ"
TFF’nin derbi kararıyla ilgili olarak ise Özerten, şunları söyledi:
“Bizim Çarşamba günü olağan bir yönetim kurulu toplantımız vardı, yapılır mı yapılmaz mı bilmiyorum ama maçla ilgili önce adli yargı süreci var. Önce Disiplin Kurulu’na konu havale edilir. Bundan önce yönetim kurulu bir karar alırsa, kurullar bunun etkisi altında kalabilir. Bu da hukuki etiğe aykırıdır. Disiplin sonrasında Tahkim Kurulu süreci başlar, mağdur olanların 7 gün başvuru süreci vardır. Yönetim kurulu hukuki süreçler bitince kararı verecektir. En yakın örneğiyle, Fethiye’de maç yarım kaldı ve halen karar verilmedi. Demirören Federasyonu olarak biz; olayların adalet çerçevesinde sonuçlandırılması için elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz.”
(İHA)