BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Adamsan atlarsın

Adana’da bir genç, işsizlik nedeniyle 11 katlı inşaatın damına çıkıp intihar etmek istedi. Genci gören bir kişi ise, "Adamsan atlarsın aşağ...

Abone ol

Adana’da bir genç, işsizlik nedeniyle 11 katlı inşaatın damına çıkıp intihar etmek istedi. Genci gören bir kişi ise, "Adamsan atlarsın aşağıya. Millet burada çalışıyor o orada ne geziyor, gelsin ben iş vereyim" diyerek tepki gösterdi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet A. (26) isimli işsiz bir genç D-400 karayolunun kenarında bulunan 11 katlı inşaatın damına çıkarak intihar etmek istedi. Bu sırada genci damda aşağıya doğru sarkar vaziyette gören vatandaşlar polise haber verdi. Polis ekipleri gencin intihar etmek için dama çıktığını öğrenince, Can-Kur ve sağlık ekiplerine haber verdi. Can-Kur ekipleri de olay yerine gelerek hava yastığı açıp, önlem aldı. Bu arada 5 sivil polis dama çıkarak genci ikna etmeye çalıştı. Genç, işsiz olduğunu ancak kimsenin yardım etmediğini, bu nedenle ölmek istediğini söyledi. Polis bunun üzerine genci ikna etmek için yaklaşık 30 dakika uğraştı.
Bu arada meraklı vatandaşlar da inşaatın aşağısında film izler gibi intihar girişimini izlemeye başladı. Bazı vatandaşlar ise damdaki genci cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.
Olay yerine gelen Abdullah Akbaş isimli bir kişi de, intihara kalkışan gence, "Adamsan atlarsın aşağıya" diye bağırdı. Akbaş hızını alamayarak, "Millet burada çalışıyor o orada ne geziyor, gelsin ben iş vereyim. Çalışmak istiyorsa iş çok" dedi. Akbaş, bir basın mensubunun "Siz atla diyorsunuz ama yukarıdaki bir insan, atlarsa ölebilir" demesi üzerine, "Ölsün" diye karşılık vererek herkesi şaşkına çevirdi. Akbaş daha sonra olay yerinden ayrılırken, bu arada genç ise bir süre daha polise direndikten sonra intihar etmekten vazgeçti. İnşaattan indirilen genç, polis merkezine götürüldü.
(İHA)