BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

14 yaşında ablasından doğdu!

Kan görmektenbile korkan abla konu kardeşinin canı olunca karaciğerini ve böbreğini sev seve verdi

Abone ol

Daha iki buçuk yaşındayken böbreklerinde taş biriken, bunun da karaciğerdeki enzim eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılan Ziya Anıl Karakaşlı, ablasının karaciğer ve böbreğiyle hayata döndü.

Karaciğerindeki bir enzimin doğuştan eksikliği sonucu, böbreklerinde taş biriken 14 yaşındaki Ziya Anıl Karakaşlı´ya, ablası hayat verdi.

Böbreklerindeki taşlar 2.5 yaşında fark edilen Ziya Anıl Karakaşlı, günde 12 saat diyalize girmeye başladı. Anıl’a, beş ay önce İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde annesi 51 yaşındaki Azime Karakaşlı´dan böbrek nakli yapıldı. Buna rağmen taş oluşumu devam etti. Bunun karaciğerdeki enzim eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılınca karaciğer nakli gündeme geldi. Anne ve babadan naklin uygun olmadığı belirlendi. Bunun üzerine, Anıl’ın Manisa´da öğretmenlik yapan en büyük ablası Yasemin Karakaşlı gönüllü oldu. Test sonuçlarının olumlu çıkması üzerine operasyonla karaciğer ve böbrek nakli yapılan Ziya Anıl Karakaşlı sağlığına kavuştu. Bursa Sakarya İlköğretim Okulu´nu bitiren Anıl, “Bu benim için yemek ve içmekten daha önemli. Çok mutluyum. Bana hayat veren ablam Yasemin en büyük fedakârlığı yaptı” diye konuştu.

Yasemin Karakaşlı da kardeşi Anıl´a yeni bir yaşam armağan etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek şöyle dedi:

“Anıl doğduğunda ben 16 yaşındaydım. O da çocuğum gibi. Organlarımızın uyumlu çıktığını öğrenince dünyalar benim oldu. Normalde kan görmekten bile korkuyordum. Doğuma ağlayarak gitmiştim. Nakil konusunda doktorlarımızın verdiği güven bana inanamadığım bir cesaret kazandırdı.”