BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL

Alışveriş arabasında ne var öyle?

Alışveriş arabasındaki 'şey'i görenlerin aklı başından gitti! Araba sokak ortasında duruyordu ve içinden kan damlıyordu.

Abone ol

Brezilya'nın Rio de Janeiro sokakları kanlı çete savaşlarına sahne olurken, uluslararası haber ajanslarının objektiflerine sarsıcı kareler de yansıyor.

Haftasonu Rio'yu kana bulayan çeteler arası ve çete-polis savaşları sırasında hayatını kaybeden bir gencin cesedinin bulunmasıyla ölü sayısı 25'e yükseldi.

Gencin cesedi süpermarketlerde kullanılan bir alışveriş arabasının içinde sokak ortasında bulundu.

Associated Press haber ajansı muhabiri bu korkunç manzaranın yanından kucağında çocuğuyla geçen bir kadını görüntülerken, Rio varoşlarında yaşayan insanlar için sokaklarda kol gezen ölümün ne kadar sıradan bir şey haline geldiğini de çarpıcı bir şekilde resmetti.

Haftasonu yaşanan uyuşturucu çetelerinin kanlı çatışmaları sırasında ölen çete üyesi gencin defalarca silahla vurulduğu ve vücudunda işkence izlerine rastlandığı belirlendi.

Çatışmalar sırasında çetelerin karşı ateşiyle bir polis helikopteri de düşürülmüş ve sokaklar savaş alanına dönmüştü. Olaylar sırasında dört polis yaşamını yitirdi.

Rio'nun 2016 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma hakkını kazanmasından sadece iki hafta sonra yaşanan olayların, hükümetin olimpiyatlara gölge düşmesini engellemek için şimdiden çetelere savaş açmış olmasına bağlanıyor.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva şehri kana bulayan olaylardan sorumlu olanların cezalandırılması ve şiddete son verilmesi sözü vermişti. Bu amaçla Rio'nun 1000 varoş mahallesini kontrol eden uyuşturucu çeteleriyle mücadele edebilmeleri için eyaletlere acil fon da sağlanacak.
Ancak gözlemciler çetelerin, polis ve yetkililerle de birtakım bağlantılar içinde olabildiklerini ve bunun da köklerinin kazınmasını zorlaştırdığını, Olimpiyatlara gölge düşme riskinin bulunduğunu belirtiyor.
Varoşlarda yaklaşık 150 bin kişi sefalet içinde ve bu kanlı çatışmaların ortasında yaşıyor.