BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK kemer sıkma politikasında

Örgüt elebaşısı Murat Karayılan'ın telsizden 6 eyalet komutanına tasarruf çağrısı yaptığı kayda alındı.

Abone ol

Güvenlik güçlerince hazırlanan son rapor, örgütün içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor.

Demokratik açılım sürecinde terör örgütü PKK'nın bir yandan silah bırakması sağlanmaya çalışılırken bir yandan da tüm faaliyetleri büyük bir titizlik içinde takip ediliyor.

Buna göre hem iç hem dış mali kaynakların kesilmesi örgütü Kandil Dağı'nda darboğaza soktu.

Telsiz konuşmalarında sözde Yürütme Konseyi'nin, Ape Hüseyin kod adlı Kadri Çelik'in komutanı olduğu Botan eyaletini çok harcama yaptıkları gerekçesiyle uyardığı anlaşıldı. Söz konusu konuşmaya göre Kandil'deki örgüt yöneticisi şu mesajı verdi:

"Botan'ın masrafları merkezi (Kandil) geçti. Parayı tasarruflu harcayın, masrafları azaltın. Kışı geçirmek için Kuzey Irak'a çekilin. Merkezden izin almadan şehir merkezlerine ya da yurtdışına çıkmayın. Giyecek, gıda vb. masrafları kendiniz karşılayın, merkezden para istemeyin."

ABD'nin örgütün üç yöneticisini uyuşturucu kaçakçısı ilan etmesi ve mal varlıklarını dondurması ve örgütün uyuşturucu gelirlerindeki önemli düşüşün, PKK'yı finans sıkıntısı ile karşı karşıya bıraktığı belirtiliyor.

Örgütün kaçakçılardan aldığı vergi gelirlerinin de sınır ötesi operasyonlar yüzünden darbe aldığı ifade ediliyor. Kandil'in bu yüzden kemer sıkma politikasına mecbur kaldığı vurgulanıyor.