BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki genç kız bankayı böyle soydu

İki genç kız müşteri olarak girdikleri bankanın masasından 60 bin liralık dövizi çaldı ancak daha sonra parayı geri getirdi.

Abone ol

Erzincan'da, müşteri olarak girdikleri banka şubesinde masanın üzerinde bulunan yaklaşık 60 bin liralık dövizi çalan beş şüpheliden "şapkalı" olan iki genç kız, paranın bir bölümünü getirip "etkin pişmanlık"tan yararlanmak istediklerini belirterek teslim oldu.

Soygun olayı, 7 Eylül'de Fevzipaşa Caddesi'ndeki bankada meydana geldi. Görüntü kayıtlarına göre bankaya saat 16.20'de gelen ve siyah şapkaları olan iki genç kız, bir süre çevreyi izledikten sonra, bankın arkasındaki masada döviz işlemleri yapan görevlinin çıkması üzerine harekete geçti.

Uzun kollu ve beyaz çizgili kazak giyeni, bankta oturan görevliyle konuşurken, beyaz kısa kollu tişörtlü arkadaşı bankın arkasındaki masaya gitti. Sarı uzun örülü saçları şapkasından sarkan ve beline siyah hırka saran genç kız, masa üzerindeki 60 bin TL tutarındaki dövizi çantasına doldurdu. Çevredekilerin dikkatini çekmeyen kızlar, kısa süre sonra bankadan çıktı. Sırada bekleyen bir kadının ihbarı üzerine, bir dakika içinde 23 bin 300 euro ile 5200 doları çalan soyguncuların yakalanması için çalışmalar başlatıldı. 

YAŞI 18 ÇIKTI
 
Paranın 6500 lirasını harcadıklarını söyleyen Nergiz K. (11) ile Mutlu U. (14), cumhuriyet savcısına kalan parayı teslim etti. Masa üzerindeki dövizleri çantasına dolduran Nergiz K.'nın yapılan ölçümde kemik yaşının 18 olduğu belirlendi. Nergiz K., Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediğini bildirdi. Nergiz K. ile Mutlu U. nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

ANNESİ GÖZCÜLÜK YAPMIŞ
 
Görüntüleri inceleyen Erzincan Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası dedektifleri, banka soygununu Nergiz K. ile Lale Ö.'nün (16) gerçekleştirdiğini belirledi. Mutlu U., Birsen K. (37) ve Zeynep K.'nın (39) gözlemci oldukları tahmin ediliyor. Zeynep K.'nın, Nergiz'in annesi olduğu belirlendi.

Zeynep K.'nın 15, akrabası Birsen K.'nın 11, Nergiz K.'nın da Sivas ve Konya'da iki ayrı hırsızlık yaptıkları saptandı. Lale Ö. Ankara'da yakalanarak tutuklandı ve Erzincan Cezaevi'ne gönderildi. Soygun olayına karıştıkları ileri sürülen Zeynep ve Birsen K. aranıyor.