BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

13 yaşında kahraman oldu

Alevler tüm evi sarmıştı. Ama kardeşi içerideydi. Saniyelerle yarışıyordu ve o an kararını verdi.

Abone ol

Kendi hayatını hiçe sayan kahraman Selahattin, yangının ortasında çaresiz kalan kardeşini kurtadı...

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 13 yaşındaki Selahattin Pala, evlerinde çıkan yangının ortasında kalan kardeşini başına bir kova su döktükten sonra kurtardı. Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Alemşahlı Köyü'nde Celal Pala'ya ait evde yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek, tüm evi sardı. Yangın sırasında evin içinde bulunan 10 yaşındaki Erhan Pala, alevleri söndürmek istedi. Alevlerle boğuşan Erhan Pala'nın üzerindeki kıyafetler bir anda tutuştu.
GÖZÜNÜ BİLE KIRPMADI

Bu sırada bahçede bulunan 13 yaşındaki ağabeyi Selahattin, kardeşini alevler içinde gördü. Hemen bir kova su alan ağabey, gözünü bile kırpmadan eve girdi. Selahattin, kovadaki suyu kardeşinin üzerine döktü. Sonra da kardeşini belinden tutup dışarı çıkardı. Erhan Pala'nın vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşurken, ağabeyi Selahattin'in elleri yandı. İki kardeş, Sarıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Evdeki yangın da, köylülerin ve itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışması sonucu söndürüldü.

‘BİRAZ ELLERİM YANDI’

Kahraman ağabey olay sonrası, "Kardeşime bir şey olacak diye çok korktum. Biraz ellerim yandı, o kadar" diye konuştu. Yangın söndürüldükten sonra büyük kısmı kullanılamaz hale gelen evde yapılan incelemede, yangının çamaşır makinesinin fişinin kısa devre yapması sonucu çıktığının belirlendiği bildirildi.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Ailesinin evde olmadığı sırada yaşanan korkunç yangında kardeşinin kay- betme korkusu yaşayan Selahattin’in sağlık durumu iyi.