BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

104 yaşında uzun yaşamın sırrını verdi

104 yaşındaki Mehmet Arıkan gençlere taş çıkartıyor. Ne baston kullanıyor ne de gözlük takıyor.

Abone ol

Adana'nın Pozantı ilçesinde 104 yaşına girmesine rağmen gözlüksüz gazete okuyan, hiç baston kullanmayan Mehmet Arıkan, bal ve et yiyerek, her gün müzik dinleyip hiç sigara içmeyerek uzun yaşadığını söyledi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Kurban Bayramı nedeniyle halk ile bayramlaşmak üzere mahalle mahalle gezerken 104 yaşında olmasına rağmen baston bile kullanmadan her sabah yürüyüşe çıkan Mehmet Arıkan ile karşılaştı. Arıkan, Başkan Çay'a ilerleyen yaşına rağmen her sabah düzenli olarak yürüdüğünü belirterek, "Benim uzun yaşamamın birinci nedeni babamın köyde arıları vardı onların balından çok yerdim. Bal şimdiki gibi değildi, çok doğal bir baldı. İkincisi ise yine babamın köyde hayvanları vardı, bunlar dağlarda doğal olarak beslenirdi biz hep bunlardan yerdik. Bu nedenle 104 yaşıma gelmeme rağmen dinç kaldım" dedi.

GÖZLÜK KULLANMADAN GAZETESİNİ OKUYOR

Her gün oturduğu mahallede yürüyüş yaptıktan sonra kahvesine gelen, gözlük kullanmadan gazetesini okuyan Arıkan, gazetede bulunan en küçük yazıyı bile gözlüksüz okuyarak herkesi hayrete düşürdü. Arıkan, uzun yaşamanın sırlarından birisinin de her gün düzenli olarak müzik dinlemek olduğunu belirterek mahallesinin 73 yaşındaki kemancısı Ünsal Güngör'den şarkılar dinleyerek günün geçirdiğini kaydetti. Müzik dinlemeden bir günü bile geçirmeyen Arıkan, hayatında hiç sigara içmediğini belirterek, "Belki de bu kadar sağlıklı olmamın temel nedeni hiç sigara içmemem. Buradan gençlere de sesleniyorum sigara iyi bir şey değil sizde içmeyin. Benim gibi sağlıklı olun" diye konuştu.