BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,57
ALTIN 2.384,35
HABER /  GÜNCEL

100 bin imzayı bul, parlamento gündeme alsın

İngiltere hükümeti, 100 bin imzayı geçen imza kampanyalarının parlamentoda görüşülmesini sağlayacak bir düzenleme planlıyor.

Abone ol

İngiltere hükümeti, 100 bin imzayı geçen imza kampanyalarının parlamentoda görüşülmesini sağlayacak bir düzenleme planlıyor.

Hükümete yakın kaynaklar, bakanlar ile parlamento idaresi arasındaki görüşmelerin olumlu geçtiğini, planın büyük ihtimalle hayata geçeceğini belirtiyor.

Muhalefetteki İşçi Partisi ise karşı çıkarak, bunun " bir sürü deli saçması"nın parlamentoda tartışılmasına neden olacağını savundu.

Ayrıca bu yöntemin başka ülkelerde denendiğini, ancak bir işe yaramadığının anlaşılmasıyla vazgeçildiğini belirtti.

İşçi Partisi milletvekili Paul Flynn şöyle konuştu:

"Eğer bir imza kampanyası başlatıp, insanlara 'Daha az vergi vermek ister misiniz?' diye sorarsanız, yanıt tabii ki 'Evet' olacaktır. Ya da televizyon sunucusu Jeremy Clarkson'ın başbakan olmasını isteyen imza kampanyalarıyla karşılaşabilirsiniz."

Hükümet ise imza kampanyalarının hükümetin internet sitesine yönlendirilmesini ve buraya yapılan başvuruların, parlamentoda tartışılmaya uygunluk açısından değerlendirilmesini amaçlıyor.

Ayrıca daha önce tartışılmış bir konuysa, imza toplanan konunun parlamentoda görüşülmesine gerek duyulmayacağı belirtiliyor.

İmza kampanyaları Tony Blair döneminden bu yana, başbakanlığın resmi internet web sitesine iletilebiliyor.

Şimdiye kadar en popüler kampanya, 180 bin imzayla otoyol vergisine karşı çıkandı.

Ayrıca eski başbakan Gordon Brown'un istifası için de 70 bin imza toplandı.

Ayrıca İşçi Partisi'nin korktuğu gibi, gerçekten de Jeremy Clarkson'ın başbakan olması için bir imza kampanyası düzenlendi ve 50 bin imza toplandı.