BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.385,95
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet yazarı suçladı ve gitti!

Hürriyet'in sivri dilli bir yazarı Nuray Mert yazılarının arka sayfalara atılmasını sebep gösterip istifa etti.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Nuray Mert, gazetesi ile yollarını ayırdı. Uzun bir süre hem Hürriyet hem de Radikal gazetesinde yazan ve Radikal'in yeniden yapılanma sürecinde yeni Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can ile anlaşmazlığa düşerek Radikal'deki yazılarına son veren Nuray Mert, Hürriyet gazetesindeki yazılarına da son verdi.

İSTİFAYA YOL AÇAN TEKNİK AKSAKLIK

Kulislerde konuşulanlara göre ayrılığın arkasında yine bir anlaşamama durumu yatıyor. Hürriyet'te son dönemde yoğunluk kazanan 'teknik aksaklıklar' Nuray Mert'e göre siyasi gerekçelerle meydana geliyormuş.

Son olarak geçtiğimiz cumartesi Kürt sorununu ele aldığı "Kürt meselesi'ne bakışta 'Akıl ve Gönül'" başlıklı köşe yazısının Ankara baskısında  24. sayfaya konması Nuray Mert'i çok kızdırmış.

METEHAN DEMİR'İ SUÇLADI

Yönetime bu nedenle sitem eden Nuray Mert, Ankara Temsilcisi Metehan Demir'in iktidarına yakın durabilmek için yazılarını gazetenin son sayfalarına attığını ileri sürdü. Mert, eleştirisine bir yanıt alamayınca da ani bir kararla istifasını verdi.

HANGİ GAZETEYE GİDECEK?

Kulislerde konuşulanlara bakılırsa Mert'in istifasında başka bir gazete ile anlaşmış olması da kolaylaştırıcı bir gerekçe olmuş. Mert'in Milliyet ile anlaştığı ve yazılarına bu gazetede devam edeceği de kulislerde dillendiriliyor.