BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.437,98
HABER /  GÜNCEL

1 Mayısın öteki fotoğrafı

1 Mayıs'ta polisin şiddeti gündeme getirildi. Kabul herkes üzüldü. Ama ama madalyonun öteki yüzü de vardı.

Abone ol

1 Mayıs'ta polisin orantısız şiddeti eleştirildi. Ancak Zaman gazetesinde vardı. Göstericilerle polisin karşı karşıya geldiği an.. Polis sırtını dönmüş elinde telsizle meslektaşlarına talimat veriyor.

Bu arada bir gösterici elindeki tahta sopayla bu fırsatı değerlendiriyor. Bütün hıncıyla sırtına sopayı yapıştırıyor. Öfke ve nefretin anı fotoğraflanıyor.. Araya bir başka gösterici giriyor ara nafile. Sopa çıktan sırta iniyor..

İşte bu çarpıcı kareyi Ermen Dumanlı kendi köşesinde yayınladı. Dumanlı madalyonun tek tarafını gösteren medyayı muhasebeye çağırıyor:

(...)Şimdi bu durum karşısında faturayı sadece hükümete, valiye, emniyet müdürüne kesmek kolaycılıktır; hatta kimse kusura bakmasın, eyyamcılıktır. Tabii ki hükümet kanadının da yanlışları olmuştur ve eleştirilmelidir; ancak yapılan yayınlar tek yönlüdür, yanlıdır; daha ötesi fanatikçedir. Bu tek taraflı yayınlar karşısında medyaya çok basit bir soru sorularak Nasreddin Hoca'nın esprisini hatırlatmak isterim: Hırsızın hiç mi kabahati yok!