BIST 10.161
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.442,57
HABER /  POLİTİKA

Kapatma davası onları da vurdu

2 milyon KPSS’ye giren, yüz binlerce yeni aday; kapatma davası nedeniyle çok üzgün... Nedeni ise bakın ne?

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/ AK Parti’ye açılan kapatma davası; KPSS’ye girip, bir kadroya yarleştirilmeyi bekleyen 2 milyona yakın memur adayını da belirsizliğe sürükledi. Çünkü, dava açıldıktan sonra; alımlar da, alım takvimleri de adeta askıya alındı.

Ocak ayında bakanlık kadrolarına alım yapılacağını açıklayan bir çok bakan; şimdi suskun. Ortada bir belirsizlik var. Üstelik Haziran ve Eylül ayında yeni bir KPSS sınavı yapılacak. Ama sınava girenler bile akıbetlerinin ne olacağına ilişkin hiçbir bilgiye sahip değil.

Adaylar kamu personelinden sorumlu devlet bakanı Murat Başesgioğlu, KPSS tercih işlemleri hakkında bilgi bekliyorlar. Ancak, KPSS tercih işlemleri ile ilgili net bilgi verilmedi. Personel alımı yapacak bakanlar da alım sayı ve takvimleri ile ilgili önceden yaptıkları açıklamalara karşın, şimdi adeta bir suskunluğun içine girdiler.

İMAMLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı 28 Haziran 2007 tarihinde 6 bin adet 657'e tabii 4/B sözleşmeli İmam hatip alımı yaptı. Ancak bu 6 bin kadrodan 1 475’i boş kaldı. Bu kadroların boş kaldığını bizzat Diyanet’ten sorumlu devlet bakanı Mehmet Sait Yazıcıoğlu’nun açıkladı. Ayrıca ÖSYM'nin 2007/7 yerleştirmesinde 1500 imam hatip yerleştirmesi yapılmış olup bu atamada 657 tabii 4/B sözleşmeli personel de başvurdu. Naklen geçenlerden dolayı kaç adet sözleşmeli pozisyonun boş kaldığı bilinmiyor. Bakanlık da bu konuda hiçbir açıklama yapmıyor.

POLİSLER

İçişleri Bakanı Beşir Atalay bu yılın başında, bu yıl içinde yeni polis alımı yapılacağını açıkladı. Ancak Ocak ayında yapılan bu açıklamalara karşın; kapatma davası açılmasından sonra bu konuda hiçbir açıklama yapılmadığı gibi, alımlarla ilgili sorulara da yanıt vermeyi tercih ediyor. Yeni polis alımı ile ilgili takvim askıya alındı.

SAĞLIK

KPSS sınavını kazanan ve işe başlamayı bekleyenler arasında yoğunluk sağlık alanında. Sağlık alanında kamu personeli olabilmek için başvuranlar, sağlık bakanlığını soru yağmuruna tutuyorlar. Ancak, bu soruların büyük kısmı yanıtsız kalıyor.

TARIM

Binlerce mühendis ve tekniker Tarım Bakanı Mehdi Eker’den 4/B'li alım yapmasını bekliyor. Ama ne zaman alım yapılacağı diğer bakanlıklarda olduğu gibi tarım bakanlığında da belirsiz.