BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  SPOR

Zicodan karışık sinyaller

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, sarı-lacivertli ekipte kalıp kalmayacağı sorusuna ilk kez cevap verdi.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, sarı-lacivertli ekipteki görevine devam etmek istediğini, avukatı aracılığıyla kendi teklifini yönetime ilettiğini, görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Gençlerbirliği maçından sonra düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili soruları yanıtlayan Brezilyalı çalıştırıcı, "Kalmak istiyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Elbette istiyorum. Bunu hiçbir zaman da saklamadım" dedi.

TEKRAR GÖRÜŞME OLACAK

Geçen hafta avukatının İstanbul'a gelerek kendi teklifini Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na sunduğunu bildiren Zico, "Avukatım benim açımdan teklifi yönetime sundu ve gitti. Tekrar görüşme olacaktır" dedi.

KALIRSAM KONUŞURUZ

Fenerbahçe'de kaldığı taktirde hedefinin ne olacağı ve Lazio'nun kendisine teklif yapıp yapmadığı sorulan Brezilyalı teknik adam, "Eğerler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Kalırsam düşünür konuşuruz. Lazio hakkında çıkan haberler doğru değildir. Böyle bir haberi ve görüşmeyi kabul etmem. Çünkü kontratım burada sürüyor. Burada devam etmeyi istediğimi ve burada mutlu olduğumu hep söylüyorum. Umuyorum ki çözeceğiz, çözemezsek herkes yoluna bakmak durumundadır. Bu futbolun içinde herkesin yaptığı bir şey" diye konuştu konuştu.

BU BENİM GÖREVİMDİR

Zico, yönetim kurulunun kendisinden, sezonun nasıl geçtiği konusunda ve futbolcularla ilgili değerlendirme istediğini kaydederek, "Bu benim görevimdir. Onun haricinde herhangi bir görüşme olmadı" dedi.

İSTEK OLDUĞU SÜRECE HER ŞEY ÇÖZÜLÜR

İki yıllık çalışma süreci içinde olumlu işler yaptığını düşündüğünü anlatan Zico, şunları söyledi: "Ben başarının özellikle alınan bir maçla yada kaybedilen bir maçla herhangi bir şekilde değerlendirilmesi taraftarı değilim. İki tarafın da isteği varsa bir şekilde oturulur, konuşulur ve karar verilir. İstek olduğu sürece her şey çözülür. Güzel olmayan nokta, birkaç sonuca bakılıp ta olumsuz yargılara varılmasıdır. Bu beni mutlu etmez açıkçası. Fakat genel tabloya bakılıp sonuca varılması beni mutlu eder."

"NEFES ALDIĞINIZ SÜRECE YAŞIYORSUNUZDUR"

Zico, bir soru üzerine son hafta da şampiyonluk umudunu taşıyacaklarını söyledi. "Şampiyonluk umudunuz sürüyor mu?' şeklindeki soruya verdiği yanıtta Brezilyalı teknik adam şunları kaydetti: "Bir söz vardır. Nefes aldığınız sürece yaşıyorsunuz. Biz de nefes almaya devam ediyor ve yaşıyoruz. Futbolun içinde her şey olur. Biz Trabzon'a kazanmak için gideceğiz. Öteki taraftan herhangi bir sonuç gelebilir. Bu bizi yönlendirecektir. Yaşantım içinde bir sürü son haftalara giden ligler gördüm, şampiyonluklar gördüm. Futbolun içinde her şey gördüm. Trabzonda da 11'e 11, öteki maçta da 11'e 11 mücadele olacak."

GERİLİM BAŞLADI

Gençlerbirliği mücadelesinin bütün maçların aynı saatte olması nedeniyle kendileri açısında gerilimi yüksek bir karşılaşma olduğunu kaydeden Zico, "Gerilimli başladı bizim açımızdan. İlerleyen dakikalarda oyunumuzu oturtmaya başladık. Tekrar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmek önemliydi. Bugünkü galibiyetle de Şampiyonlar Ligi'ni garantiledik bu ayrı bir mutluluk kaynağı" diye konuştu.

Kezman'ın maç sonunda tribünlere el sallamasının veda olarak algılandığı, bu futbolcunun yerine forvet bakıp bakmayacağı yönündeki soruya Zico, "Onu henüz bilmiyorum" diye yanıtladı.