BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  GÜNCEL

Yüzlerce kamyon FSM'yi böyle salladı

FSM Köprüsü beşik gibi sallandı. Hafriyat yüklü onlarca kamyonun girmesiyle köprünün adeta beşik gibi sallandığı DHA kameralarına yakalandı.

Abone ol

İSTANBUL 'da eylem yapan kamyoncular Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsüne aynı anda girince ilginç görüntüler ortaya çıktı. Birçoğu hafriyat yüklü yüzlerce kamyonların girmesiyle köprünün sallandığı görüldü. Köprüyü tepeden gören DHA kamerasına yansıyan görüntüler hızlandırılınca köprüdeki sallanma çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Köprü adeta beşik gibi sallanıyor.

2010 yılında düzenlenen 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu halk koşusunda vatandaşlar köprü ortasına gediği sırada köprü direklerinin sallanmaya başlaması yarışa katılanları endişelendirmişti. Köprüdeki sallanma uzun süre tartışma konusu olmuştu.

KÖPRÜ BÖYLE SALLANDI

KAMYONCULAR NEDEN EYLEM YAPTI?

Onlarca kamyoncu, Ömerli hafriyat döküm sahasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kapatıldığını gerekçesiyle eylem yaptı.

Kamyoncular TEM'in iki şeridi kapatarak FSM'ye doğru ilerledi. Kamyonlar nedeniyle özellikle Kavacık mevkiinde trafik yoğunluğu yaşandı. Çok sayıda kamyoncu araçlarıyla Fatih Sultan Mehmet köprüsünden korna çalarak ve ağır ağır geçerek tepkilerini dile geçirdi. Kamyonlar Seyrantepe'den sonra hızlanarak Kemerburgaz'daki döküm sahasına doğru ilerledi

EYLEM KÖPRÜ TRAFİĞİNİ FELÇ ETTİ

Eylem nedeniyle trafik durma noktası gelirken sürücüler bu duruma isyan etti. Kozyatağı’ndan TEM'e girdiğini ifade eden bir sürücü, "2 saattir yoldayım. Normalde buraya gelem 10 dakika sürmez" dedi.

1.5 saattir yolda olduğunu söyleyen başka bir sürücü ise, "Sabır diliyoruz insanlarımıza bu ne felaket" diye konuştu.

1 saattir yolda olduğunu söyleyen bir başka sürücü ise, "radyodan duydum kamyoncular eylem yapıyormuş" dedi.

Trafikte kalan bir otomobil içinde buluna bir vatandaş, "3 saattir yoldayız, Çağlayan adliyesine gitmeye çalışıyoruz, geç kaldık ne yapacağız bilmiyorum"dedi.

Müşterileri ile tafikte kalan bir taksi sürücüsü ise “Küçükyalı’dan geliyorum 1.5 sattir yoldayım. Normalde 20 dakika içinde Levent’te oluyordum, eylemden haberim" yok dedi.