BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sivasspor Carlos’tan memnun

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Roberto Carlos ile birlikte geride kalan 4 haftada her ne kadar bazı skorlar arzu ettiğimiz gibi...

Abone ol

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Roberto Carlos ile birlikte geride kalan 4 haftada her ne kadar bazı skorlar arzu ettiğimiz gibi olmasa da oynadığımız futbol gelecek adına ne kadar doğru bir karar verdiğimizin göstergesi oldu" dedi.

Sivasspor kulübünün internet sitesinden bir açıklama yapan Başkan Mecnun Otyakmaz, yaklaşık 10 yıldır Sivasspor başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, "İlk günden beri en büyük hayalim Sivasspor’u kurumsal hale getirip, Süper Lig de kalıcı, başarılı kurumsallaşmış bir kulüp haline getirmekti. İnişli çıkışlı bir grafik sergilesek de sportif olarak başarılı olduğumuzu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Çünkü son 10 yıldır Süper Lig’e damgasını vurmuş bir takım olmayı başardık. Bununla birlikte tesisleşme adına da çok önemli adımlar attık. İnşaatı devam eden stadyumumuzla birlikte, kulüp tesislerimizi çağdaş ve modern bir hale getirdik. Alt yapıya da dönem dönem önem verdiğimiz günler oldu. Geçmişte A2 takımımızın şampiyonluğu da var. Ancak daha sonra önceliklerimizin daha fazla olması ve ekonomik şartlardan dolayı alt yapıya çok fazla önem veremedik ve Ziya Erdal’ın dışında o jenerasyondan başka kimseyi A takımımıza kazandıramadık. Öz eleştiri yaptığımız zaman bunların bizim eksilerimiz olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

“SOSYAL MEDYADA DAHA AKTİF BİR SİVASSPOR OLACAK”
Sivasspor Kulübü olarak internette uzun bir süre durağan bir dönem geçirdiğimizi söyleyen Otyakmaz, "Resmi internet sitemiz ve sosyal ağlardaki etkinliklerimiz son döneme kadar çok aktif değildi. Fakat son yaptığımız çalışmalarla birlikte bu açığımızı da bu sene kapatacağımızı düşünüyorum. Yenilenen internet sitemiz ile birlikte; Twitter, Facebook, Youtube, İnstagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde bundan sonra daha aktif olacağız. Bunların yanı sıra ürün satışı için açacağımız sanal mağazada ürünlerimizi dünyanın dört bir yanındaki taraftarımıza, sevgili Yiğidolarımıza ulaştırma fırsatı yakalamış olacağız ve böylece çok önemli bir eksiğimizi gidermiş olacağız" şeklinde konuştu.

“ROBERTO CARLOS TERCİHİ BİZİ YANILTMADI”
Teknik Direktör Roberto Carlos’un transfer dönemini anlatan Başkan Otyakmaz, "Rıza Çalımbay takımdan ayrıldıktan sonra yönetim kurulumuz bir teknik direktör arayışına girdi. Menajerlik vasıtasıyla Roberto Carlos’un teknik direktörlük yapmak istediği bilgisine ulaştık ve kendisi ile hemen bir bağlantı kurarak Moskova’da görüştük. Hedeflerimizin örtüştüğü için çok kısa sürede prensip anlaşması sağladık. Dünyaca ünlü hocalarla çalışmış ve üst düzey takımlarda görev almış, dünya kupası ve şampiyonluk kupası kaldırmış bir oyuncunun iyi bir teknik direktör olabileceğini ayrıca hem şehrimizin hem de Sivasspor’umuzun tanıtımına büyük hizmette bulunacağını ve Sivasspor’a gelecek oyuncular için büyük bir referans olacağını düşündük. Sivas’ta şimdiye kadar gerçekleşmemiş taraftar desteği ve katılımıyla sözleşme imzaladık. Bugün de ne kadar iyi bir tercih yaptığımızı görüyoruz. Sivasspor’un tercihleri yerel, ulusal ve dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. Cicinho, Da Costa, Utaka ve Rafik Zoheir Djebbour gibi isimleri renklerimize katmada çok büyük katkısı oldu. Roberto Carlos ile birlikte geride kalan 4 haftada her ne kadar bazı skorlar arzu ettiğimiz gibi olmasa da oynadığımız futbol gelecek adına ne kadar doğru bir karar verdiğimizin göstergesi oldu" ifadesini kullandı.

“HEDEFİMİZ AVRUPA KUPALARINA KATILMAK”
Sivasspor olarak bu seneki hedefimizin Avrupa kupaları olduğunu söyleyen Mecnun Otyakmaz, "Hocamız hedefi biraz da yüksek tutma ve futbolculara öz güven aşılamak açısından şampiyonluk adayı olduğumuzu söylemişti. İlk etapta rakiplerimizle aramızdaki bütçe farkından dolayı bunun bir hayal olduğunu düşünebiliriz ama hedefi ne kadar yükseğe koyarsanız ne kadar yükseğe çıkarsanız bunun takıma itici bir güç olduğunu düşünüyorum. Netice olarak kurduğumuz takım ve oynadığımız futbol da Avrupa liglerine çok yakın futbol oynadığımızı söyleyebilirim. Bundan sonra oynayacağımız karşılaşmalarda kırılma anından eğer başarıyla çıkabilirsek takımımız bu sene Avrupa kupalarına oynayabilecek güçte" açıklamasında bulundu.

“BÜYÜK BİR SABIR VE ÖZLEMLE YENİ STADIMIZIN TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ”
Yeni yapılan Sivas 4 Eylül Stadyumu’nun Sivasspor’a çok büyük katkı sağlayacağını kaydeden Otyakmaz, "Yeni stadımız resmi sitemizdeki fotoğraflarda da göründüğünü gibi hızla yükseliyor. 2014 yılının sonunda Sivasspor’umuza teslim edilecek. Çalışmalar hızla devam ediyor. Hepimizin bildiği ve kamuoyuna yansıdığı gibi enerjisinin bir bölümünü kendi üretecek. Yağmur suyunu depoda biriktirecek akıllı ve ekolojik bir stadımız olacak. İnşallah bu yeni statda büyük başarılara imza atarız. Büyük bir sabır ve özlemle yeni stadımızın tamamlanmasını bekliyoruz. Orda oynayacağımız maçların hayalini kuruyoruz. Stadyumların takımlar için çok büyük önemleri var. Beşiktaş geçtiğimiz sezon 25 bin - 30 bin taraftar kapasitesi ile oynarken bugün Olimpiyat Stadyumu’nda 70 bin taraftarı önünde oynuyor. Eğer stadınız modern ve görsel açıdan ihtiyacı karşılayabilecek durumdaysa taraftarların maçlara rağbet ettiğini görüyoruz. Biz de şuan 10 bin seyirci kitlesi karşısında oynuyoruz. Yeni stadyumda 20 bin sınırını birçok maçta zorlayacağımızı düşünüyorum. Sivasspor için çok önemli bu yeni stadın yapılması. Tesisleşme konusunda yönetim kurulumuzun çok önemli gayretleri olmuştu. Roberto Carlos ve yeni transferlerimizin tesislerimizi ilk gördüğünde ki şaşkınlıkları bizim tesisleşme açısından gerekeni yaptığımızın göstergesi. En son Roberto Carlos böyle bir tesis beklemediğini ve çok modern ve performansı olumlu yönde etkiyecek şekilde güzel olduğunu söyledi. Yeni transferimizden de aynı tepkileri gördük" diye konuştu.
Başkan Otyakmaz Cumartesi günü oynanacak Kasımpaşa maçı öncesi tüm taraftarları takımına destek vermek için 4 Eylül Stadyumu’na davet etti.
(İHA)