BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Orduspor’a bir kötü, bir iyi haber

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Orduspor’un eski futbolcusu Kürşat Duymuş’un talebiyle mor-beyazlı ekibe iki dönem boyunca transfer cezası veri...

Abone ol

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Orduspor’un eski futbolcusu Kürşat Duymuş’un talebiyle mor-beyazlı ekibe iki dönem boyunca transfer cezası verirken, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu bu cezayı bir transfer ve tescil dönemine indirerek onadı.
TFF Tahkim Kurulu’nun bugünkü 55 sayılı toplantısında gündeminde, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Orduspor’a verdiği “İki transfer dönemi ve tescil dönemi transfer yasağı” cezası görüşüldü.

RESMİ AÇIKLAMA
Toplantıdan çıkan sonuç, TFF’nin resmi internet sitesinden duyuruldu. Açıklamada, “Ordu Spor Kulübü’nün, futbolcu Kürşat Duymuş ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Hakem Heyeti’nin 18.07.2013 tarihli, 2011/645 E. sayılı kararına itirazına dair Kurulumuzun E.2013/206 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere neticesinde, futbolcu Kürşat Duymuş vekilinin yerinde görülmeyen duruşma talebinin reddine; Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Hakem Heyeti’nce Ordu Spor Kulübü’ne PFSTT’nin 30/5. maddesi uyarınca verilen 2 transfer ve tescil dönemi boyunca yeni bir futbolcu transfer etmekten men cezasının; PFSTT’nin 30/1.ve devamı hükümler uyarınca 1 transfer ve tescil dönemi boyunca yeni bir futbolcu transfer etmekten men cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile (2013/ 212 K.)” ifadelerine yer verildi.

"PROBLEM YOK"
Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, bu verilen kararın da yanlış olduğunu ileri sürerek, "Tahkim Kurulu bir dönemi ortadan kaldırmış ama bu da yanlış bir karar. Çok söylenecek bir şey yok. Biz zaten devre arası transfer yapmayı düşünmüyorduk. Problem yok. Hayırlısı olsun, Türk futbolu için bundan sonra diğer kulüpler içinde bunu uygularlar çünkü emsal oldu. Bizim için problem yok” şeklinde konuştu.
(İHA)