BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  DÜNYA

Bu atasözü çok konuşulacak

Atasözü ve deyimler sözlüğünde yer alan “On beşindeki kız, ya erde gerek ya yerde” deyimi sosyal medyada büyük tepki topladı.

Abone ol

Dün gece Facebook'ta yayılmaya başlayan atasözü haberi bugün Twitter'da da tepki toplamaya başladı. 

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre ilkokullarda Milli Eğitim tarafından dağıtılan atasözleri ve deyimler sözlüğü çok tartışma yaratacak bir atasözü içeriyor. 

"ON BEŞİNDE KIZ, YA ERDE GEREK YA YERDE" 

Sözlükte geçen "On beşinde kız, ya erde gerek ya yerde" atasözü, 15 yaşına gelen bir kızın evlenmesi gerektiğini vurgulamakla kalmayıp, şu açıklamayı da beraberinde yazıyor:

Kız 15 yaşına ulaştı mı evlendirilmelidir. Evlendirilmezse anneyi, babayı güç durumda bırakacak çok üzücü olaylar çıkabilir. Böyle olacağına kızın ölmesi daha iyidir”.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GECİKMEDİ

Sosyal Medya ise dün gece Facebook paylaşımlarıyla sözlükteki bu atasözünü tartıştı. Paylaşım yapan gruplar ilkokul çağındaki çocuklara böyle bilgiler verilmesinin olumsuz etkilere yol açabileceğini savunurken bunu "rezalet" olarak yorumlayanlar da oldu.

Öte yandan atasözlerinin kültürü yansıttığını düşünenler, bunun yalnızca tarihi yansıttığını ve mesaj çıkarma çabasının yersiz olduğu görüşündeler.