BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’ın Gaziler Günü mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve ...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş olan şehit ve gazilerin, milletin nezdinde en muteber mertebeye eriştiklerini söyledi. Bu toprakların aziz şehitlerin ve gazilerin fedakarca çabaları neticesinde vatan kılındığını, ay yıldızlı bayrağın, yine onlar sayesinde bu mukaddes vatan üzerinde özgürce, gururla dalgalandığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
“Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Ben bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de, aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi; bu uğurda gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyorum. İstiklal Mücadelesindeki ulvi gayreti ve başarısından dolayı Gazi Mustafa Kemal’e ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümü vesilesiyle, şanlı tarihimizin mimarları olan tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.”
(İHA)