BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.435,94
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İphone 5S'i ayak parmağı da açacak mı?

Apple'ın yeni çıkardığı parmak izli iPhone 5S, ayak parmağıyla da açılabiliyor.

Abone ol

iPhone 5S geçtimiz hafta Salı günü tanıtıldı. 13 Eylül itibariyle ön siparişe sunulan iPhone 5S'in genel satışına ise 20 Eylül itibariyle başlanacak.

iPHone 5S'in en dikkat çeken özelliği ise, parmak izi okuyucusu.

AYAKLA DA AÇILIYOR

iPhone 5S'in parmak izi oyucusu gerektiren kilidini sadece el parmaklarıyla açmak gerekmiyor. Kilidi ayakla da açmak mümkün.

Pocket-lint ekibinin yapmış olduğu testlerde ayak parmağıyla denedikleri sensörle başarılı sonuçlar almayı başarmışlar.

Ancak günlük kullanımda kim ayak parmağıyla açmak ister ki...

iphone-5s-ayak-parmaği-izi.jpg

PARMAK İZİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Bu özellik, safir kristal kaplama, kapasitif parmak izi tarayan açma tuşu. Açma tuşundaki gümüş yüzük görünümlü sensör, parmağınızı bastığınız zaman tarayıcı olarak aktif hale geçen sensörü temsil ediyor. Aktif edildiği zaman, sensör üst derinin altındaki katmanların yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekiyor ve analiz için A7’ye gönderiyor. Parmak izi taraması, her açıdan parmağınızın analizini yapabiliyor.

NASIL AKTİF EDİLİYOR?

iphone-5s-parmak-izi.jpg
Sensörü çalıştırmak ise son derece kolay. Telefonun parmak izini analiz etmesi bir dakikadan kısa sürüyor. Telefonu kullanmasına izin vereceğiniz aile üyeleri veya arkadaşlarınız dahil olmak üzere, iPhone 5S toplam beş farklı parmak izini kaydedebiliyor.

Telefon, ilk olarak açma tuşuna 6-7 defa parmağınızı basmanızı istiyor. Ardından, farklı açılardan aynı işlemi tekrarlayarak yapılan tarama onaylanıyor.