BIST 9.923
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.446,94

YSK resmi olmayan sonuçları açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 16 Nisan 2017 Halk Oylaması'nda resmi olmayan sonuçlarını açıkladı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 26 Adet Yorum
Abdullah

Laf aynen şöyle: "Maç oynanırken kural değiştirmedik. Bu YSK'nın aldığı bir karar değil". Peki; kimin aldığı bir karar!?

Abdi

YSK başarısız oldu. Seçim öncesi geçersiz saydıklarını seçimde geçerli saydılar. Bir çok uygulamada 298 sayılı seçim kanununu çiğnediler. CHP genel başkanı da, bunlar da istifa etmeliler, kanaatindeyim.

CEVİK1

CHP KAYBETTİYA KESİN ŞAİBE VARDIR. SEÇİM ÖNCESİ YALAN SEÇİM SONRASI İFTİRA .KILIÇDAROĞLU NEYİN KAFASINI YAŞIYON KAYBEDE KAYBEDE BIKMADIN.

memocan

tek yol devrim ve sokaklar başka kurtuluş yok yüzde 60 üzeri hayır olan oylama satılmış ysk tarafından yüzde 51,5 ile kabul edildi ülke büyündü mhp liler kına yakın

hayır

Şaibe varsa (ki çok net) ülkenin de benim de vebalim onun üstündedir. Şaibe varsa (ki çok net) ülkenin de benim de vebalim onun üstündedir.

ANKARA

BU ADAM ORDA KALDIĞI SÜRECE AKPE DAHA ÇOOOK SEÇİM KAZANIR ANADOLU DENEN SATILMIŞ AJANS ZATEN İLAN ETTİİ 2 SAAT EVELİNDEN.!!!

Misafir

YAZIKLAR OLSUN.MİLYONLARCA KİŞİNİN HAKKINI ÇALDILAR.ADAMLAR BAŞTAN DÜZENİ KURMUŞ KENDİLERİNİ GARANTİYE ALMIŞ ZATEN.ŞUNU UNUTMAYIN AHİRETTE BUNUN HESABINI NASIL VERECEKSİNİZ ACABA

serdar

ysk başkanı açıklamış 2004, 1994 vs yıllarda aynı karar alındı diye. "seçim görevlisinin hatası HALKa mal edilemez." diye. Ne hakla o kadar insanın oyu geçersiz sayılacak. Karar doğru ve yerindedir.

Görev Kutsaldır Yapan için.

Seçim işleri Müdürleri ne iş yapar. Sandık başına atayacakları Sandık başkanlarını becerikli, sistematik kişilerden seçmeleri lazım ken iki pusulaya mühür vuramayan kişileri sandık başkanı yapanların hiç mi suçu yok bu hataları yapanlara para ödemeyin birde ceza kesin.Görevini hakkıyla yapmayanları bir daha görevlendirmeyin.

kundemacı

kanunda açık hüküm varken bahane uydurarak böyle bir karar nasıl alınır. Hiç bir kurum kendisini yasa koyucunun yerine koyamaz. Kanunda açık hüküm varken geçmişte kalmış bazı kararları örnek göstererek kanuna rağmen alınan hukuksuz kararı savunmak resmen geri zekalılıktır. Eminim ki müracaat sahibi başka bir partiden olsa; "kanunda açık hüküm var, yapılacak bir şey yok" derlerdi. Ne demek dışardan geldiği ispatlanmadıkça. Dışardan geldiğini senin anan mı ispatlayacak? Böyle bir görevli mi var?

türk

ysk bu işi yapamıyor kendi aldığı kararları uygulamayan bir başkan kime hizmet ediyor.

Burdayiz.

YSK mühürsüz zarf dağıtmakla suçludur, yalnız aldığı karar doğrudur, halkın iradesi hiçe sayılamaz, sayamazsınız, mühürsüz yerlerde iptal edilse, sonuç değişeceğine inanan var mı? iptal olsun öyle kalsın diye bir şey yok.

Abdullah

Maç oynanırken kural değiştiren YSK'nın, maçın sonucuna tesir ettiği kanaatindeyim.

vatandaş

ysk günaha girmiştir vebal altındadır

Abdi

YSK alay konusu oldu. Seçim öncesi "EVET" yazan kaşeler geçersiz, "TERCİH" yazanlar geçerliydi. Seçim devam ederken "EVET" yazanların da geçerli olacağı duyuruldu. Zarfların üzerinde 3 mühür olacak eksik olanlar geçersizdi, seçim devam ederken eksik olanlar da kabul edildi. Yani tam bir şaibe.

ali galip

KORKMAYIN YAYINLAYINDA GÖRELİM MEDYALIĞINIZI yazıklar olsun.. yazıklar olsun.. yazıklar olsun..yazıklar olsun..2010 da çıkan yasa ile mühürsüz zarflar kesinlikle geçersizdir ...sadi efendi bu karar dahaöncede alınmıştır diyo verdği tarih 2004- 1997-1986.yuh iki buçuk milyon oydan bahis ediliyo ..neymiş saat 5 te karar alınmışgüney doğuda sandıklar saat 4 te açılmaya başlandı salih efendi vatanhahinliği yapıyosunuz seçıme hile karıştırıyosunuz yazıklar olsun bunun hesabını veremezsinizzzz...

Misafir

boş yapmayın ankarada istanbulda hayır önde olupta evete dönseydi şimdi ortalığı ayağa kaldırmıştınız hile var diye.

ALİ

BİR...BAŞKASININ...OY...KAGIDINDA...EVET....HAYIRLARIN..ÜZERİNE.....MÜHÜR...BASILI....BU...OY...GEÇERLİMİ.....CEP...TELEFONUNA...KAGIDI...ÇEKTİ...MÜHÜR...KAGIDIN...ARKASINDA...OLMASI...GEREKLİ...DEGİLMİ

ALİ

BENİM.....ATTIGIM....KAGITTA...MÜHÜR...YOKTU...CEP...TELEFONONLA...KAGIDI...ÇEKTİK......MÜHÜR...OLMADIGINA...DAİR.....

HASAN AL

SANDIKLAR AÇILMADAN AÇIKLAMA YAPMA MEŞRU KLMAZ HATTA DAHA ÇOK ŞÜPHE GÖTÜRÜR.ACABA BİRİLERİ YAPTIDA BASKI İLE KARAR MI ALDIRDI DİYE.YSK SINIFTA KALMIŞTIR.BÖYLE REZİL BİR KARAR PLUR MU BİZİ PATAGONYA YAPTILAR

Hakan

Bugun karsi karsiya oldugumuz baskanlik sistemine gecisin nedeni Devlet Bahceli'dir. MHP mecliste destek olmasa bugun bu referandumu yapilmamisti. AKP ve Sayin Erdogan, Bahceli'ye bu borcu asla odeyemezler.

Misafir

CHP nin bilyelerini verin oynamayacakmış.Ağlamayın.Sonuç değişmeyecek.

Misafir

evet ysk oy çaldı ve akp kenardan sıyırdı

Misafir

Dikta Rejimine verilen OYLAR yüzde 48'e düşünce. YSK imdata yetişti .. Mühürsüz kopyalama oy pusulalarını da geçerli kabul etti!... Tayyip yüzde 51'e yükseltildi............

Misafir

Demek ki, Gayri Resmi sonuçtan gayet eminler.