BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71

TÜİK Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Temmuz ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerine göre Temmuz ayında ihracat yüzde 11,6 arttı, ithalat ise yüzde 6,7 azaldı. TÜİK'e göre, ihracat temmuzda yıllık bazda yüzde 11,6 artarak 14 milyar 77 milyon dolar, ithalat yüzde 6,7 azalarak 20 milyar 59 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığı 5.98 milyar dolar oldu.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 12 Adet Yorum
Misafir

ABD ile danışıklı dövüş papaz bahanesi ile patlak ekonominin üstü örtülüyor

muhtar

dolar yükselince ihracat artmış. elin gavuru geçen yıl 1 dolara aldığı şeyi bu sene 0,5 dolara alınca tabi ki yükselecek ve olan bu ülkeye olacak.

Misafir

türk ekonomisi güçlü imiş.pazardaki enflasyon %50 leri buldu.tl hergün kar gibi eriyor.vergiler,enerji ve petrol ürünlerinde zam otomatiğe bağlandı.haftada iki kez zamlanıyor.kira fiatları uçtu.iğneden ipliğe her şeyde zam var.yandaşlar dövizlerini dışarıya kaçırdı.ellerinde kalan tl leri ,halkın bir kısmında bulunan döviz ve altınlarla değiştirip köşe üstüne köşe olmanın hesaplarını yapıyorlar.erdoğan, çankaya cb. köşkünü beğenmedi.kendine ,beştepede 1200 odalı saray yaptırdı.kesmedi,marmariste yeni bir saray daha yaptırdı.o da kesmedi,şimdi bingöl de malazgirt ruhunu sembol edecek diye üçüncü bir saray yaptıracakmış.siz, 1 tl olan ;ama, gramajı düştükçe düşen kuru ekmek yiyin.fiatı 1 tl olan ,hellarda şıçın.

Kundemacı

Bu veriler ısmarlama değilse bizim dış ticaret fazlamız var. Yakında Dolar = 1 TL olursa hiç şaşmamak gerekir. Ne de olsa ekonomi DAMAT BERAT PAŞA' ya emanet.

Misafir

telefonda laklak yapıp dünya ikincisi olan bir ülkenin ekonomisi düzelmez.

Misafir

senin tuzun kuru...kendi adına konuş

finans

rakamlarla nasıl oynanır sizden öğrendik... 14 milyar sat, 20 milyar dolar geri al...ne anladım bu işten...

Misafir

halen abd den bir şeyler almaktayız, hayret

MİSAFİR

DOLAR YÜZ LİRADA OLSA ERDOĞANDAN VAZ GEÇMEYİZ BÜTÜN DÜNYA ÜZERİMİZE GELSE HAKTAN HUKUKTAN ADALETTEN İNSANLIKTAN AYRILAMAYACAĞIZ DİNİMİZDEN AYRILMAYACAĞIZ ALÇALMAYACAĞIZ ,YA ÖLECEĞİZ YA TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYEYİ KURACAĞIZ TÜM HAİNLERİ BU ÜLKEDEN POSTALAYACAĞIZ GİTSİNLER KİMİN KEMİĞİNİ YALIYORLARSA ONUN ÇANAĞINA PİSLESİNLER,ZATEN İNSANLIKTAN ÇIKANLARA İHTİYACI YOK TÜRKİYENİN

Adnan

haziranda cari açık 6milyar$ idi, şimdi temmuz rakamlarına bakıyoruz gene açık 6milyar$ olmuş. yıllık 70-80milyar$ açık yani borç. özel sektörün borçu 250milyar$, bu borçlar yıllık borç ve yıl içersinde ödenmesi gerekiyor. yani her ay 25-30milyar$ borç döngüsü yaratıldı. günlük 1milayar$ borç ödemek zorundayız. bu borça birde kamunun borcunu ekleyin, verilen garantileri ekleyin vs vs... buna can mı dayanır??? neymişmiş dıjj güjjler miş... bu kadar borcu ben mi yaptım.. bu kadar borçu alırken iyiydi öderken mi kötü oldu??

Misafir

Maalesef, TL aşırı değer kaybetmesine rağmen dış ticaret açığı bir türlü kapanmıyor. 16 yıllık iktidardaki icraatları ile övünenlerin diğer alanlarda olduğu gibi ekonomide de birilerine aldandıklarını ve bizi de aldattıklarını anlıyoruz. Allah (c.c.) bize, bu milleti ve ülkeyi ayağa kaldıracak, laf değil icraat üretecek ve sıcak para ekonomisi yerine reel ekonomik dinamikleri harekete geçirecek demogogları değil gerçek yöneticileri nasip etsin.

Misafir

Kimse bilegimizi bilemez yürü be VER MEHTERİ COSSUUN MİLLET

  • 1