BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,26

Rakamlarla Tarım Sistemimizin Kendi Kendine Yetebilirliği

Ne durumdayız? Nerelerde eksiklikler var? Ne yapmalıyız?

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 6 Adet Yorum
adnan

Halkı her sıkıştıkça vergi ağacı gören bir iktidar ülkeyi bu hale getirmiştir hiçbir şey üretemez hale geldik. Borç alıp yol yapmaynan bu ülke ayakta kalamaz ancak yandaş müteahhitler köşe olur aynende olmuştur. Halk şirketler vasıtasıyla borçlanmış yol ve köprü için ülkenin içi boşaltılmış yandaş lar 4 köşe olmuştur. Tutmuşlar 1 milyona helaya gidiyorduk diyorlar. Hemşerim 2012 de dolar 1.75 iken şimdi 4 tl. nerde kaldı senin büyümen halkı kalem oynatarak uyutuyorlar cepte varmı bişey yok.

mevhibe inal

Sosyal biyoloji, aşırı şehirleşme ve köylerin boşalmasının milletlerin çöküşüne ve ihtiyarlamasına sebep olduğunu söylüyor. Köylerdeki doğal-pozitif seleksiyonun yerini şehirlerde suni-negatif seleksiyon alır ve insanda biyolojik ve sosyal olarak yozlaşma görülür deniyor.

mevhibe inal

Toprak-Güneş-Su-Tohum-insan alası ülkemizde varken kendi kendimize yetmememiz için serbep yok. Bizim bir şehrimiz büyüklüğünde doğru dürüst toprağı-suyu-güneşi-tohumu-insanı olmayan ülkeler hepsini bizden taşıyarak Dünyanın 1.si 2. cisi oluyor!

Frarabi

Kendi kendimize simdilik yetemeyiz.Ciftci bilincsiz,amator.Devlette oyle.Plan,mlan yok.Herkes kafasina gore birseyler ekip biciyor.Devlet destek adi altinda millete para dagitiur amma,cogu o paralari gerektigi yere kullanmiyor,hep israf.Yani,bize biraz komunizm modeli gibi bir model lazim.Devlet hesaplayacak,su kadar sundan ekin,ciftcilerde onu ekecek,baska yok.O zaman olabilir.Amma,bizim millet sahtekar,hirsiz,duzenbaz.Isler zor

Misafir

Tarım da gıda ve tarım fiatlanmalarını çifçiyi etkisiz hale getirerek bir yere varılmaz.İthalat yaparak başka ülkelerin çiftçisini zenginleştirerek ancak çifçimizi öldürürsünüz.İthalat yerine iç üretimde alınacak radikal kararlarla aracıları kaldırıp direk üretici ve tüketiciyi buluşturursak bu fiatlanmanın önüne geçilir.Kolay işe kaçılıyor.

Misafir

TÜİK sitesinde hemen hemen her ürün için ithalat ve ihracat verileri yayınlanmaktadır. TÜİK-dış ticaret istatistiklerine girerseniz istediğiniz ürünün taze ve işlenmiş olarak tüm ithalat ve ihracat verilerini bulabilirsiniz

  • 1