BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59

Müftü nikahı camide kıysın

Memleketin yüzde 99.9’u Müslüman olduğuna göre ve her çiftin resmi nikahtan önce ve ya sonra dini nikah akdini de yerine getirdiğine göre müftü resmi nikah ile dini nikahı camide bir arada kıysa fena mı olur?

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 16 Adet Yorum
Misafir

-‘Evet’ çıkarsa ekonomi düzelecek, terör bitecek, ülke istikrara kavuşacak diye konuşuyorlardı, -Yapmadıkları rezillik kalmadı,

Misafir

Kimin %99 müslüman?Bu ülkedeki gayri müslim ve ateist sayısından haberiniz yok herhalde.

ayran

Savunduğun şey dini bir argüman yani dindar olduğunu iddia edip sonra yalan konuşmak ayrı bir ironi, ülkenin neresi yüzde 99,9 müslüman, sizin müslümanlıkla islamla alakanız yok sadece kindarsınız ve güç elinizde kininizi kusuyorsunuz...

misafir

laiklik elden gitmedi gidemezde ama onu yok etmek için planlar devrede yavaş yavaş millete yedire yedire yok ediliyor yazdığın bu yazıyı yoldaki çocuklar bile yazar gündem yarat gündem boş yazma

osmancık

Bir de şu var ki, nikahı müftüler de kıysa mehirsiz nikah yapıldığı için nikah sahih olmuyor. Cumhuriyetin ilk yıllarından beri mehir nikahın şartı sayılmıyor, boşanma halinde kadına ödenecek bir para olarak kabul ediliyor. Çok acıklı bir durum. Bu yüzden nikahsız bir nesil ortaya çıktı. Durum ortada, Atina'nın sokaklarıyla Ankara'nın sokaklarındaki nesli birbirinden ayırmak imkansız hale geldi.

yüzyüz

En çok güldüğüm ve bu nedenle de hiç ciddiye almadığım bir durum. Efendim neymiş Türkiye mizin % 99.9 müslümanmış. Of survey e gel. Kim ne zaman anket ( survey ) yaptı, kim ne zaman kime sordu bilemiyorum. Mesela bana sormadıklarını biliyorum. Büyük ihtimal, nüfus kağıdında mecburen müslüman yazılıyor ya belki o bilgiye dayanarak...Yahu olsun, isterse % 100 olsun, sadece kendilerini kandırırlar.

aliveli

HANİ nerde o yüzdedoksandokuz, ben göremiyorum

osmancık

Cesedin toprağa girmeden önceki son istasyonu cami avlusudur. Hayatın en önemli olaylarından biri neden camide gerçekleşmesin? Bir öneri: Laiklerin cenazesi cami önünden kalkmasın. Devletler laik olabilir (konjonktüre göre) ama bireyler olamaz. Birey ya dindardır ya da dinsiz.

vatandaş

"Hem bu memleketin yüzde 99.9’u Müslüman olduğuna göre ve her çiftin resmi nikahtan önce ve ya sonra mutlaka dini nikahı da yerine getirdiğine göre" kaynak?

Yusuf KAMBUR

Vatandaş (islami değerlere saygı duyanlar) zaten Resmi nikaktan sonra camilerde dini nikah kıydırmaktadır. Bu uygulama ile bu ikilik te ortadan kalkmış olur. Bu güzel yazınız için teşekkür ederim. Biraz saygı duysalar aslında ortada rahatsızlık duyacak bir şey yok... İsteyen belediyede isteyen camide kıydırsın

Misafir

@gencoglu=Geri kafali,ortacag kalintisi demissin.Bu soz kimler icin kullaniliyor cok iyi biliyorsun sen.Laiklige bu lafi soylemen sadece ve sadece kendini kandirmaktir.Bu ulkenin anayasasi belli sana mi soracak millet nasil evlenecegini,Laik ulke burasi hosuna gitmiyorsa,sen bilirsin.

gencoglu

il ve ilçe müftülerinin camilerde nikah kıymalarına karşı olan geri kafalı yobaz ortaçağ kalıntısı chpkk lılara acaba birisi söyledimi KOCYCALARI BATILI KAFİRLER BİZİM GİBİ LAİK DEVLET OLAN FRANSADA BİLE EVLİLİKLER KİLİSELERDE PAPAZLARIN NİKAHI İLE TAMAMLANIYOR KOCAYLARINIZIN MEMLEKETLERİNDE LAİKLİK ELDEN GİTMİYOR DA BİZDE NİYE GİTSİN? yeterki herşey resmi olsun kadınlar mağdur edilmesin yeter

cennetlik hanım

kim ağzı açık kilise evliliklerini seyrediyor kimler bu halka bunu seyrettiriyor bunları yazmadan geçmek yazıyı çok basitleştirmiş.zaten müftülerin cami de nikah kıyamayacağı da kesinleşti

Misafir

Milletvekili Ayhan Bilgen, 25.5 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı davada 7 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Erol Baron

Sizde mi Cennet hanım? Bir bu eksikti. Türkiye üzerine sorulan sorularda yurt dışında yüzümüz yeterince kızarıyordu, şimdi bir de bu -utanç- çıktı. Böyle giderse benim için en iyisi Türkiye'yi tamamen terk etmek.

Misafir

Suistimal edilmedikçe hiç bir sorun olmaz.Ama suistimal edilirse din görevlileri ve dinimiz imaj açısından zarar görür.Hiç bir zaman rehavet gösterilmemesi lazım.Küçük yaşta evlilik ve çok eşlilik konularında suistimal olablir .Aman dikkat.

  • 1