BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59

İlk yerli helikopter motoru Eskişehir'de test edildi

ESKİŞEHİR’de, özgün ve Atak helikopterleri için üretilen Türkiye’nin gerçek anlamda ilk jet motorunun testi Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in katılımıyla gerçekleşti. Başkan Demir, yapılan motor için, “Bu aslında ilk jet motoru tipi diyelim. Yani TEİ için küçük, ama Türkiye için büyük bir adım olacak” dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 19 Adet Yorum
Orda bir köprü var uzakta

İşe yarar bir şey olsaydı haberi RTE verirdi, memurlar ve mühendisler değil.

ALİ NACİ ÖZBULUT

iNŞALLAH DEVAMI GELİR EMEĞİGEÇEN HERKESİ KUTLUYOR TEPRİK EDİYORUM.BU GÜN ARTIK HERŞEY VAR ÜLKEDE HER TÜRLÜ TEKNİK ARAÇ VE GEREÇİ YAPABİLİRİZ.SANAYİ BAKANLIĞIMIZIN YETERLİ BÜTÇEYİ AYIRAÇAĞINA İNANIYORUM.TEKRAR TEBRİKLER.

Misafir

Çok biliyorsan sen yap görelim ! Ülken helikopter yapıyor diye sevineceğine, yok o yapmış yok bu yapmış diye hayıflanıyon ! Bugün bütün arabaların parçaları kendi ülkesinde mi yapılıyor ? Çinden gelmiyor mu bazı parçalar ? Neyin havası bu ?

Misafir

bilmemek değil öğrenmemek ayıptır,google'a turboshaft engine test yazarsanız ve izlerseniz,bu motorun çekirdek motor yani sadece yakıtla dönen tirbün kısmı olduğunu anlarsınız,şaft ve aktarma kısmı yok daha geliştirilecek yada biyerden hazır alınıp montajlanacak,yani burada turboshaft motor yaptık diyende atıyor,hiçbişey yapmadık diyende atıyor

Misafir

Sana bir şeyler söylerdim ama yayınlamazlar. Buraya ürettiğin , üretiminde bulunduğun , içinde katkın olan bir şey yaz da öğrensin millet. Ne yapmak lazım ki sizin gibiler anlasın , en azından tebrik etsin. Gerçekten diyecek söz bulamıyorum.

Misafir

Vatan hainliğinin dayanılmaz hafifliği. Bol keseden eleştirmek ne kadar ucuz.

mem

Yerli Atak Helikopter diye naralar attılar. Sipariş geldi ABD didi hooooop satamazsın motor bana ait. Şimdi sözde yerli motor diyorlar peki o motor parçaları nereden geldi yarın sipariş aldığınız bir ülke hooop o motor parçası bana ait :))

Misafir

80 yıl yaptığınız gibimi mevcut uçak fabrikasını kapatmakmı desem devrim arabasını iptal etmekmi desem kayseriye gömdüğünüz uçaklarımı desem sattığınız camileri osmanlı arşivinimi desem uzaya çıktınızda paçanızdanmı tuttuk sizin

Misafir

yerli helikopter motoru dediğiniz çamaşır makinesi motoru kadar birşey.hey tosunum!yerli ve milli dedikleri demek buymuş.

Misafir

yerki helikopter motoru dediğiniz çamaşır makinesi motoru kadar birşey.hey tosunum!yerli ve milli dedikleri demek buymuş.

hamburg

Her turlu turbo motor cok yuksek beygir gucune sahip olan motorlar uretmek zorundayiz en onemli olan sey motor bunu iy gelistirebilirsek Turk milletinin gelecek icin yapamayacagi hicbir sey olmaz.herseyin basi motor bunu iy bilmeliyiz ve devletimiz buyuk kucuk ayirtim etmeden destek verip takipcisi olmali gelismenin guclenmenin yolu budur.

Misafir

Haci, Halikopterin bir Parcasini ben yapiyorum, sen Otomobil yapilacaginada inaniyorsundur simdi ya, yazik.

Misafir

sen en son ne zaman havada helikopter gördün usta.. bak havada diyorum, yanına gitmişliğin varmı demiyorum..

Misafir

Eskisehir Sanyide cok Ramirci var bu isden anlar

Reis

Akıl kelepçelenmez bu konprosör diyor karbirator demiyor kompresör ler yüksek sıcaklıkta calışir

Misafir

Tam yapıyordunuz, iktidara ak parti gelince yapamadınız mı?

Misafir

eeee yani anlamadım

Orda bir köprü var uzakta

AKP ile tam 16 yıl kaybettik. Bunlar iktidara gelmeseydi şimdiye kadar çoktan yapmıştık kanaatindeyim.

Akıl kelepçelenmez

İnsan beyni alınan bilginin doğru mu? yanlış mı?gerçek mi?olduğuna karar vermez.Sen nasıl istiyorsan Beynin senin istediğin doğrultuda hareket eder.Ben inanmak istediğim halde Beynim cızırtı yapıyor.Neden mi?Hayatımı Oto Motor ustası olarak ve aktif 35 yıl çalışarak kazandım.Otomobillerde Türk karbüratörüne rastlamadım.Şimdiki araçlarda karbüratör bile yok.

  • 1