BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44
HABER /  MEDYA

Yıldırım'dan Selvi'ye 'evet' rüzgarı tersine döndü telefonu

Başbakan Binali Yıldırım'ın "'evet' rüzgarı tersine döndü" başlıklı yazı üzerine Abdülkadir Selvi'yi telefonla aradığı ortaya çıktı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Malta ve Almanya ziyareti öncesi kendisini telefonla arayan Başbakan Binali Yıldım ile yaptığı sohbetin ayrıntılarını bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi, hafta içinde kaleme aldığı yazısında evet' rüzgarının tersine döndüğünü iddia etmiş ve son iki haftada yaşanan olumsuz gelişmeleri böyle sıralamıştı:

1- ‘Hayır’ diyenlerin PKK, DAEŞ ve FETÖ’cü olarak gösterilmesi
2- KHK’larla akademisyenlerin ihracı.
3- Varlık Fonu tartışmaları.
4- Meral Akşener’in Çanakkale’de konuşturulmaması.

"Evet" cephesinin şimşeklerini üzerine çeken bu yazı sonrası Başbakan Binali Yıldırım, harekete geçti ve Selvi'yi telefonda aradı. Selvi, aralarında geçen kısa sohbetin ayrıntılarını köşesinde böyle aktardı:

"REFERANDUMDA HAVAYI İYİ GÖRÜYORUM"
“Nasılsın” diye başlayan, “Nasıl gidiyor” diye devam eden bir görüşmeydi. “Sen bizim hareketimizin tüm aşamalarını bilen, duruşu olan bir arkadaşsın. O yüzden seninle konuşmak istedim” derken dostaneydi. Başbakan, “Referandumda havayı iyi görüyorum” diye söze başladı. “Kampanya henüz başlamadı. Ama son 60 güne girdik. Kampanyanın başlamasıyla birlikte havanın daha iyi olacağını görüyorum. Anlamlı bir evet bekliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı ile Başbakan iki koldan referandum kampanyası yürütecekler.

Başbakan’la Anayasa değişikliğini, Cumhurbaşkanlığı sistemini ve tabandaki havayı konuştuk. Peki bu konuşma nereden çıktı? Tabii her zaman bakanlarla, imkân bulduğumuzda Başbakan’la, muhalefet liderleriyle, iktidar ve muhalefet temsilcileriyle konuşarak, siyasetin ve sokağın nabzını tutarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Başbakan’la konuşmamız sırasında fark ettim ki, benim çarşamba günkü, “Evet rüzgârı tersine döndü” başlıklı yazımdaki havayla mutabık değil. Görüşmemiz sırasında birkaç kez, “Havayı iyi görüyorum” diye altını çizme gereği duydu. Referandumda evet çıkacağından emin bir havada konuştu. Milletin meseleyi anladığını, güçlü bir şekilde destek vereceğine inandığını söyledi."

Evet rüzgarı tersine döndü Abdülkadir Selvi'nin bomba iddiası