BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Yılda 1 trilyon silaha ayrılıyor

Silah ihraç eden ülkelerin başında Çin ve Rusya ile birlikte ABD ve AB ülkeleri var..

Abone ol

Dünyanın GSMH sı 31 Trilyon dolar cıvarında, bunun 13 Trilyon dolarını ABD kendi topraklarında gerçekleştiriyor.. Diğer ülkelerdeki Amerikan sermayesinin global payı %50 yi buluyor.. Geri kalanı tüm dünyanın..

İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Kültürel etkinliklerinden “Feylesofta Konuşmalar” programında konuşan Küresel Barış ve Adalet Komisyonu üyesi Hakan Tahmaz “Dünya barışının gerçekleşmesi için, global tehditlere karşı, Global adalet ve barış için küresel dayanışma çağrısı” yaptı.

Abdurrahman Dilipak’ın hazırlayıp sunduğu Atatürk Kitaplığında gerçekleştirilen söyleşide Tahmaz “Adaletten, barıştan ve Özgürlükten yana Başka bir dünya mümkün” dedi.. “Adalet olmadan barış olmayacağı”nı söyleyen Tahmaz “Silahlanmaya ayrılan paranın binde biri ile tüm dünyadaki aç çocuklar için kaynak oluşturulabilir.. Bu günkü gelir durumu adil değil. Dünyanın GSMH sı 31 Trilyon dolar cıvarında, bunun 13 Trilyon dolarını ABD kendi topraklarında gerçekleştiriyor.. Diğer ülkelerdeki Amerikan sermayesinin global payı %50 yi buluyor.. Geri kalanı tüm dünyanın. Böyle bir dünya sürdürülemez.. Bunun için aileden başlayarak el birliği ile yeni bir anlayış eğitimine ihtiyacımız var.. Yoksa bu savaşların önü alınamaz ve bu gidiş hüsran olur. “ dedi.

“Sadece insan insana bir savaş değil, insanların tabiata karşı da savaş verdiğini” anlatan konuşmacılar “İnsanın aklı ile vicdanın da çatışma içinde olduğunu” belirttiler.

Savaş, Barış, Terör, Globalizm kavramlarının anlamı ve bu tartışmalar içinde insanlığın geldiği noktayı konuşan Dilipak ve Tahmaz, “BOP, Yeni Dünya Düzeni, Medeniyetler arası çatışma kavramı üzerinde durdular ve Adaletten, Barıştan, İnsan Haklarından, Hukuk devletinden farklılıklara rağmen barış içinde bir arada yaşama idealinden” sözettiler..

Feylesofça Konuşmalar ayda iki kez, Taksimdeki Atatürk Kitaplığında Akşamları yapılıyor. 20 Ekimde, 19.30’da Prof. Teoman Durali ile “Genom projesi, Genetik biliminin insanlığın dünyasını nasıl değiştireceği” konuşuluyor.. Program “Sokrat gibi düşünmek ve babaannem gibi konuşmak” anlayışı ile gerçekleştiriliyor..