BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.446,89
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yeniçeri: Akıl dışı bir strateji izliyoruz!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, kimyasal silah kullandığı için Suriye'nin cezalandırılması gerektiğini ancak toptan Suriye halkının değil kimyasal gazı kullanma kararı verenlerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

İNTERNET HABER- Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Mısır ve Suriye'de birbirinin canına kast eden taraflar bile şu veya bu şekilde birbirleriyle temas kurmaya çalışırken, Türkiye'nin bu ülkelerle "köprüleri atmak, gemileri yakmak gibi akıl dışı bir strateji izlediğini" öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin uluslararası ilişkilerde katolik nikahının olmadığını, gözyaşının yerinin de bulunmadığını hala öğrenemediğini savunan Yeniçeri, "Erdoğan, Mısır için ağlamayı ve sızlanmayı, Suriye için de öfkeli ve aşağılayıcı ifadeler kullanmayı diplomasinin öznesi yapmıştır. Öfkelenmek, tehdit etmek ya da müdahale goygoyculuğu yapmak sorunu çözmüyor" dedi.

Suriye'ye yapılacak bir müdahalenin ucunun nereye varacağının kestirilemeyeceğini belirten Yeniçeri, "Sonuçları kestirilemeyen bir müdahale, aklını yitirmemişlerin talep edeceği bir iş değildir" diye konuştu.

Kimyasal silah kullandığı için Suriye'nin cezalandırılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Yeniçeri, ancak toptan Suriye halkının değil kimyasal gazı kullanma kararı verenlerin ve kullananların bulunup, onların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Yeniçeri, BM'nin, kimyasal gazı olduğu bilinen ülkelere çağrı yaparak, bu gazların, gözetimi altında yok edilmesini sağlayacak müeyyideler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yeniçeri, CHP'li iki eski diplomat milletvekilinin Mısır'a ziyaretine ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin elini zayıflatacak, onun ortaya koyduğu politikaları yabancı devletlerle tartışacak bir konu ve durumun zaafiyet unsuru olduğunu düşünüyoruz. Bunun için devletten devlete, hükümetten hükümete, resmi kanallardan sürdürülmesi lazım. Sivil unsurların ya da siyasi partilerin devletmiş gibi bu tür ilişkiler içerisine girmesini doğru bulmuyoruz. Bulsaydık öncelikle bunu biz başlatırdık" diye konuştu.