BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak yazarından AK Parti'ye ilginç uyarı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, AK Parti'yi uyardığı bugünkü yazısında Demokrat Parti ve Adalet Partisi'nin rakibinin kendi içinden çıktığını hatırlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, AK Parti'yi Kürt sorunu, yolsuzluk ve devlet yönetimi konusunda uyardı.

AK Partililerin siyasi alternatifsizliği güvence olarak görmemesi gerektiğini belirten Ali Bayramoğlu, şu ilginç örneği verdi: "DP’nin öyküsü darbeye kadar böyledir. AP’nin öyküsü böyledir, küçülmüş ve rakibi kendi içinden doğmuştur."

Ali Bayramoğlu, "Kürt sorununda ciddi bir demokratik sıçrama, yumuşayan ve kuşatıcı bir söylem, yolsuzluk iddiaları karşısında şeffaflık, liyakata dayalı devlet dokusu için siyasi alanı yeniden yapılandırma AK Parti’ye de Türkiye’ye de çıta atlatır" dedi.

Bunların olmaması durumunda "ülke gerginlikler, meşruiyet krizleri içinde kavrulur gider" diyen Bayramoğlu, şöyle devam etti:

ALTERNATİFSİZLİK HİÇBİR PARTİ İÇİN GÜVENCE DEĞİL

AK Partililer şunu unutmamalıdır: Siyasi alternatifsizlik hiçbir hakim parti için bir güvence değildir. Hakim siyasi partilerin örselenmesi siyasi rekabete değil, zamana ve zamanın ruhuna endekslidir.
Nitekim ülkemizde (bir kaç istisna dönemi dışında) gerçek demokratik siyasi rekabet hemen hiç olmamıştır.

Siyasi hayat çoğulcu sistem içinde genel olarak tek siyasi partinin hakim olduğu istikrar dönemleri ile bu hakim partinin yorulmaya ve küçülmeye başladığı istikrarsızlık dönemleri birbirini takip etmesiyle akmıştır.

DP VE AP'NİN ÖYKÜSÜ...

DP’nin öyküsü darbeye kadar böyledir. AP’nin öyküsü böyledir, küçülmüş ve rakibi kendi içinden doğmuştur. Onun yerini alan ANAP’ın durumu keza... Siyasette tayin edici olan geçmiş değil gelecektir.