BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak ve Yeni Akit saldırısı o isimler yakalandı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetesine yönelik saldırılara katıldığı belirtilen 11 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetesine yüzleri maskeli şahıslar tarafından eş zamanlı saldırı gerçekleştiren ve kimlikleri tespit edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Silahlı ve molotofkokteyli terör saldırısını gerçekleştiren şahısların, bu sabah İstanbul'da 20 adrese yapılan terör operasyonları kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

YENİ ŞAFAK VE YENİ AKİT SALDIRISI NASIL OLMUŞTU?

Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa'daki binasına 11 Şubat 2016 tarihinde sabaha karşı gelen yüzleri maskeli 5 kişi, ellerindeki molotof bombalarıyla binayı yakmaya çalıştı. Saat 04.45 sularında meydana gelen olayda, Yeni Şafak personel kapısına molotof bombaları atan grup, daha sonra yanlarında getirdikleri benzini alevlerin üzerine döktü. Binanın kapısı yanarken maskeli teröristlerden biri ise elindeki pompalı tüfeği gazetenin camlarına doğru ateşledi.

Aynı saatlerde Yeni Akit gazetesinin Küçükçekmece'deki binasına da molotof kokteylli ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Binanın arkasında bulunan otopark girişine gelen yüzleri maskeli şüpheliler, otoparkta bulunan araçlara molotof kokteyli atarak gazete binasına da pompalı tüfekle ateş etti. Şüpheliler daha sonra kaçtı.