BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.440,79
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Yeni okul müdürü ve yardımcıları nasıl atanacak?

Eğitim Uzmanı Ekrem Aytar, kabul edilen MEB Kanunu'nu hakkında merak edilenleri ve müdür, müdür yardımcısı atamalarını açıklıyor.

Abone ol

Meclis tarafından kabul edilen MEB Kanunu hakkında merak edilenleri cevaplayan Eğitim Uzmanı ve memurhaber.com yazarı Ekrem Aytar, yeni müdür ve müdür yardımcılarının nasıl atanacağını anlatıyor.

Bu haftanın en çok konuşulan konularından biri, meclis tarafından kabul edilen yeni “MEB Temel Kanunu” ve bu kanun içerisinde yer alan yönetici atamaları bölümüdür. MEB’deki yönetici atamalarının nasıl olacağı, özellikle de keyfi atamaların yapılacağı üzerine hemen her ortamda bir takım senaryolar üretilmekte idi. Bununla beraber seçim sath-ı mahallinde kulislerde de bir hayli hareketli günler yaşandığını söylesek yanılmış olmayız. Kulislerde çok değişik listelerin dolaştığı, listelere adını yazdıran veya yazdırmaya çalışanların olduğu da hemen herkes gibi bizim de kulağımıza gelmiyor değil.

Fakat asıl olan baştan beri söyleyip yazdığımız kanunla birlikte yönetici atama konusunda bir yönetmelik hazırlanması gerekliliği ve atamaların bu yönetmeliğe göre yapılması gerektiğidir. Bu konuda MEB üst yönetimi açıklama yapmaktan kaçınsa da görüşmelerden kamuoyuna yansımaya başlayan bilgiler, konuyu yavaş yavaş aydınlatmaya başlamaktadır.

Kanuna karşı tepkilerini yaptıkları eylemlerle gösteren eğitim sendikalarından Türk Eğitim-Sen genel başkanı İsmail Koncuk, MEB müsteşarı Yusuf Tekin ile yaptıkları görüşme sonrasında sendikanın internet sitesinde şu açıklamalarda bulunmuştur.