BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.409,83
HABER /  GÜNCEL

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı kim Çağatay Kılıç aslen nereli?

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç oldu. Peki yeni kabinede yer alan Çağatay Kılıç kimdir ve aslen nerelidir?

Abone ol

Yeni bakanlar kurulu listesinde yeni Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç kimdir ve nerelidir?

Yeni kabine listesi bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Beştepe'ye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan onay alan liste açıklandı. 

YENİ GENÇLİK VE SPOR BAKANI KİM OLDU?

64. hükümetin kabinesinde Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç oldu.

ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR VE NERELİ?

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı olma ihtimali bulunan Çağatay Kılıç, aslen Almanya doğumlu. 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır. Lise öğrenimini İstanbul Alman Lisesi'nde, yükseköğrenimini ise İngiltere Hertfordshire Üniversitesi "Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi" bölümünde tamamladı.

Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketi’nde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde Danışman olarak çalıştı. Başbakan Müşavirliği, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24. Dönem'de Samsun'dan Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği,  AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yaptı.

25.12.2013’te Gençlik ve Spor Bakanı olarak hizmete başlamış, halen bu hizmetini sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Binicilik, Tenis ve Kayak spor dalları ile ilgilenen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Efkan Ala evli ve iki çocuk babası. Efkan Ala'nın eşi Gülseren Ala (beyaz başörtülü) objektiflere yemin töreninde böyle yansımıştı

13 Şubat 2003 tarihinde Batman valiliğine atanan Efkan Ala, 14 Eylül 2004 tarihinde ise Diyarbakır Valiliği'ne atandı. 10 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilen Efkan Ala son olarak 17 Aralık 2013'te gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda görevinden istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine Başbakan tarafından İçişleri Bakanlığı'na atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Efkan Ala son seçimlerde Erzurum'dan milletvekili seçildi.