BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.437,65
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş: Elimizde suikast bilgileri var

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kendisine yönelik suikast girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş; ''Elimizde suikast bilgileri var'' dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da kendisine yönelik suikast girişimiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Selahattin Demirtaş Dicle Haber Ajansı'a bir röportaj verdi.

ELİMİZDE SOMUT BİLGİLER VAR

Kendisine yapılan suikast girişiminin korkutmak ve sindirmek amaçlı olduğunu söyleyen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ellerinde, kendilerine dönük değişik çevrelerin suikast hazırlığı içerisinde bulunduğu yönünde somut bilgilerin olduğunu kaydetti.

BİZİ ÖLÜM KORKUSUYLA TEHDİT EDEMEZSİNİZ

"Her gün katledilen bir halkın temsilcileriyiz. Bizi ölüm korkusuyla, ölümle tehdit etmeye çalışanlar kendileri yanılırlar" diyen Demirtaş, "Buradaki saldırıları durdurabilecek yegâne güç halkın öz gücüdür. Halkın öz direnişidir. Bunun dışındaki hiçbir güç yeryüzünde Türkiye'nin işlediği suçlardan dolayı hesap sormuyor" dedi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

MERMİ İZİNİN NASIL OLDUĞU TESPİT EDİLEMEDİ

Dün akşam da zırhlı makam aracının arka camında kafa hizasında bir mermi izi tespit edildi. Doğrusu ben araçtayken mi yoksa indiğimiz sırada mı olmuş tespit edemedik. Bir saatlik arada gerçekleşmiş olduğu anlaşılıyor. Atışın nereden yapıldığı tespit edilemedi. Mermi çekirdeği de bulunamadığı için nasıl bir silahtan ateş açıldığı bulunamadı. Kriminal laboratuar incelemesini yaptı.

BİR ŞEY ÇIKACAĞINI ZANNETMİYORUM

Bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Ama açıkça bir tehdit, bir korkutma amaçlı olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız işin sonuçlarından korkan ve korktuğunu bu şekilde ifade eden bir saldırıdır bizim açımızdan. Bu saldırının bizi korkutmadığını, korkutmayacağını herkesin bilmesi lazım. Her gün geçlerimizi, kadınlarımızı, yaşlılarımızı, bebeklerimizi toprağa veriyoruz.

TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ

Her gün katledilen bir halkın temsilcileriyiz. Bizi ölüm korkusuyla, ölümle tehdit etmeye çalışanlar kendileri yanılırlar. Tedbirlerimizi de alıyoruz. Son zamanlarda bize dönük ciddi tehditlerde artış var. Hem istihbarat üzeri hem de emniyete ulaşan bilgiler, değişik çevrelerin suikast hazırlığı içerisinde bulunduğu yönünde somut bilgiler var. Soruşturmadan bir şey çıkar mı? Hep beraber göreceğiz.